Dansk revys godfather trækker sig

tirsdag d. 27. september 2016 kl: 15. 00 Af: Elo Christoffersen

Efter mere end 50 år i toppen af dansk showbiz takker en af de mest erfarne kulturpersonligheder i landet af.

Direktøren for Aalborg Kongres og Kultur Center Ernst Trillingsgaard trækker sig i maj 2017 efter mere end 30 år som leder af stedet. Det oplyser DR Nordjylland.

– Folk omkring mig ved, at det har været en meget svær beslutning af tage. Min alder har i flere år sagt, at jeg skal, men mit sind, min energi og min lyst til at fortsætte har i lige så mange år afholdt mig fra at gøre det. Men nu er jeg overbevist om, at tiden er den rette, udtaler han i en pressemeddelelse.

Ernst Trillingsgaard blev født på Jegindø i 1940 og blev allerede som 25-årig direktør for Holstebro-Hallen (nu Musikteatret Holstebro).

Her blev han hurtigt kendt som musikteaterdirektøren, der som den første fik ærkekøbenhavneren Dirch Passer ud i provinsen ved at få ham til at medvirke i Holstebro-revyen i 1974 og 1975.

I det hele taget var revyerne Ernst Trillingsgaards hjerteblod, og af pressen er han blandt andet blev kaldt ‘dansk revys godfather’, mens han i folkemunde går under kælenavnet ‘Trille’.

Ernst Trillingsgaard er blandt andet blev kåret til rider af Dannebrog og har som direktør for Aalborg Kongres og Kultur Center et årligt besøgstal på mere end en halv million.

Sidste år kunne han fejre sit 30 års jubilæum, og i 2017 har han været direktør i branchen i 52 år.

Del din kommentar

Forsiden lige nu