Dansk rocksanger: -Svært at være frontfigur

mandag d. 3. august 2015 kl: 20. 55 Af: Ritzau Fokus
 

Forsangeren i rockbandet Dúné, Mattias Kolstrup, kan opleves i den nye sæson af Toppen af Poppen, hvor han blandt andet skal synge en ny version af Lars Lilholts kendte sang “Kald det kærlighed”. Foto: FLINDT MOGENS/Polfoto

Når den nye sæson af Toppen af Poppen vender tilbage, vil seerne kunne opleve forsangeren i Dúné, Mattias Kolstrup, uden resten af bandet.

Når det populære tv-program Toppen af poppen til efteråret vender tilbage på skærmen, er én af de kunstnere, der skal fortolke de andre artisters sange Mattias Kolstrup, der er forsanger i det danske rockband Dúné.

Under optagelserne til programmet blev den 26-årige kunstner for alvor kastet på dybt vand, da han pludselig skulle optræde uden de andre bandmedlemmer ved sin side.

– Jeg følte et større pres, da jeg skulle optræde alene. Når vi går på scenen normalt, så er jeg enormt rolig, fordi mine bedste kammerater står omkring mig. Når jeg rives ud af den kontekst, så bliver jeg virkelig en lille usikker dreng. Jeg må indrømme, at jeg var rystende nervøs den første dag, siger Mattias Kolstrup til Ritzau Fokus.

Legendarisk dansk sanger har aldrig oplevet noget lignende: -Jeg blev chokeret

Før sangeren takkede ja til at deltage i programmet, skulle det også vendes med bandet. De andre bandmedlemmer var straks klar på idéen, men det var vigtigt, at beslutningen blev taget i fællesskab.

– Vi er et kollektiv, og vi vender alting sammen. Jeg kan nærmest ikke betale en regning uden at skulle vende det med de andre, griner han.

Mattias Kolstrup var heller ikke helt alene om at fortolke de andre kunstneres numre. Inden han tog af sted, havde bandet sammen arrangeret sangene i studiet.

For selvom det er Mattias Kolstrup, der er i front, så er Duné som helhed langt vigtigere for sangeren.

– Det tog mig mange år at vænne mig til at være bandets frontfigur. De andre har skubbet mig frem hele tiden, og der har aldrig været sure miner. Jeg syntes bare, at det var urimeligt, at jeg skulle være i front, når vi er et kollektiv, der laver alt sammen, siger Mattias Kolstrup.

Rockbandet Dúné består yderligere af Ole Bjórn, Piotrek Wasilewski og Danny Jungslund, der tog orlov fra bandet i 2014. I øjeblikket er drengene i gang med at færdiggøre deres fjerde album, der udkommer i det nye år.

– Det har været en lang proces, men det har været vildt spændende. Vi har taget nogle chancer, og vi har ladet os inspirere mere af Beyoncé og The Weeknd end af gængse rocknavne. Men det er stadig rock, siger Mattias Kolstrup.

Toppen af poppen vender tilbage: Se alle de nye deltagere

Den nye sæson af Toppen af Poppen har premiere den 16. august klokken 20.00 på TV 2.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu