Sangsild indrømmer: Jeg blotter mig mere

mandag d. 8. juli 2013 kl: 6. 14 Af: Ritzau Fokus
 

Maria Key ses her i sin optræden på Roskilde Festival Foto: HOLM DITTE LYSGAARD / POLFOTO

Den 33-årige sangerinde tog Roskilde med storm fredag eftermiddag, men hun tager intet i karrieren for givet.

Hvis man skulle være i tvivl om hvem, der er ét af de allerstørste navne på den danske popscene lige nu, så blev den i den grad gjort til skamme fredag eftermiddag, hvor Marie Key indtog Roskilde Festivals Arena.

Der var simpelthen dukket så mange mennesker op, at en stor del af dem ikke kunne få plads under den blå teltdug.

– Det var meget overvældende og lidt uvirkeligt. Man kan godt høre tallene for, hvor mange plader, man har solgt, men det er først, når der står så mange mennesker til en koncert, at jeg forstår, at sangene er nået langt ud. Det er meget rørende, fortæller Marie Key efter koncerten.

Undervejs var det tydeligt at se på sangerinden, at hun var følelsesmæssigt påvirket af det store fremmøde. Men først i slutningen af koncerten satte hun ord på det, da Arenas publikum alene sang omkvædet til “Uden Forsvar”. “Sindssygt”, mumlede hun ned i mikrofonen, mens øjnene på den krølhårede popstjerne tindrede bag brilleglassene.

Marie Key ude med to nye sange

– Det er først til sidst, når man er ved at være i land, at man kan give slip og reagere på det. Og det var virkelig sindssygt, siger hun.

Marie Key brød først igennem med Marie Key Band. Det var også dem, hun spillede sammen med, da hun sidst optrådte på Roskilde Festival. Det var på Pavilion Junior i opvarmningsdagene for otte år siden, og meget er sket siden da.

Bandet gik nemlig fra hinanden, og sangerinden dannede for et par år siden et frugtbart team med produceren Andreas “Maskinen” Sommer.

Men det er ikke det eneste, der har ændret sig for Marie Key, der har rundet de 33 år. Det mærker hun især sådan en dag på Roskilde-scenen.

– Mine optrædener har ændret sig meget. Jeg tror, at jeg åbner mig mere og mere. Jeg tør hele tiden mere og mere, fordi jeg kan mærke, at folk giver plads til det, siger hun og uddyber:

– Da jeg var 25 år og udkom med den første plade, fik vi succes ret hurtigt, og når man er yngre, tager man tingene mere for givet. Man er ikke bevidst om, at ting går op og ned, og at det ender igen, siger hun.

– Jeg kunne gå ind til koncerter med en fornemmelse af, at det bare var en almindelig aften, men nu er jeg meget bevidst om at være taknemmelig og at se folk og forstå vores fremskridt og hvad, vi har præsteret.

– Under koncerterne kigger Andreas og jeg ofte hinanden i øjnene, det er vores signal til hinanden, og det betyder “vi er her, og det er fedt”.

– Jeg risikerer lidt mere, blotter mig lidt mere og jeg tager det mere alvorligt. Og det tror jeg, at publikum kan mærke, siger hun.

Én af de ting, sangerinden turde denne fredag på Roskilde, var at bringe to gæster på scenen, for hvem festivalen ellers ikke er et oplagt sted at optræde.

Hun havde nemlig inviteret duoen Nik & Jay til at give et nummer sammen med hende og bandet.

– Nik & Jay inviterede mig til at spille to koncerter med dem i foråret. De havde hørt mit nummer “Ryg mod Ryg” og kunne godt høre, at det har sådan en hiphop-vibe i produktionen. Så de ville gerne rappe på det nummer, og jeg skulle synge.

– Jeg tænkte, at nu var det Roskilde, så det kunne være sjovt at tage dem med, også fordi de aldrig har spillet her. Det er lidt lukket land for dem, og musikpolitisk synes jeg, det var en god chance for at bryde nogle grænser, siger hun.

Oplevelsen af at spille for så massivt et publikum på festivalen, vil hun ikke glemme foreløbig.

Marie Key klar med ny musik - og turné

– Når man tidligere har prøvet at skulle spille et sted, hvor man tænker “er der nu solgt nogle billetter” og haft fornemmelsen af, at noget kører på pumperne, når det så går opad igen, så sætter man virkelig pris på, at dét er en ting, man ikke skal bekymre sig om. At man bare skal bekymre sig om at spille godt, siger hun.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu