Dansk seriestjerne: Vil ikke arbejde sammen med datter

mandag d. 5. august 2013 kl: 11. 09 Af: Ritzau Fokus
 

 Foto: Lars Krabbe / POLFOTO

Den nye generation: Danske skuespilleres børn går i forældrenes fodspor

For datterens skyld vil Jens Jørn Spottag prøve at undgå at få roller i de ting, hun skal være med i.

I 2014 vil danskerne stifte bekendtskab med en ny skuespillerinde, når Ena Spottag indtager rollen som én af de unge stuepiger i TV2-serien “Badehotellet”.

Men efternavnet kender vi allerede – hendes far, Jens Jørn Spottag, kan med rette kaldes kongen af danske tv-serier. Netop nu er han ved at indspille DR-serien “1864”, og før det har han været med i blandt andet “Ørnen”, “Taxa”, “Bryggeren” og “Lykke” for bare at nævne et par stykker.

28-årige Ena Spottag, der går på tredje år på teaterskolen, har tidligere fortalt, at det egentlig passer hende meget godt, at hun har fundet en tv-serie, hvor hendes far ikke er med, og det kan Jens Jørn Spottag faktisk godt forstå.

– Jeg er også glad for, at hun ikke skal belemres med det. Det må jo være virkelig irriterende, når man gerne vil lave det samme som ens forældre, at man så også skal være sammen med dem på sin arbejdsplads, siger han.

– Jeg kunne nok godt selv abstrahere fra det, men for hendes skyld er det nok meget godt, at vi ikke er med i det samme, fortæller han.

Derfor ville han også sagtens kunne vælge en rolle fra i fremtiden, hvis det var noget, hans datter skulle være med i.

– Jeg glæder mig så meget til at se, hvordan det kommer til at gå hende, og så vil jeg prøve at holde mig fra nogle tv-serier, hvis hun er med i dem, siger han.

Hvorfor hans datter har valgt den samme branche som ham selv, har han ingen forklaring på.

– Jeg har aldrig nogensinde sagt, at hun ikke måtte. Så det er i hvert fald ikke en slags modreaktion, at “nu skulle hun vise mig”, fortæller Jens Jørn Spottag og smiler.

– Men hun er aldrig blevet forskånet for alle de bekymringer, der også er i det at være skuespiller, siger han og forklarer:

– Det er jo en meget usikker branche, og det er ikke, fordi hun har fået den forsødede version af, hvordan det er at arbejde i den. Der er skæve arbejdstider, og man er meget væk hjemme fra, siger han.

Selvom han har masser af erfaring fra mange år i branchen, har han ikke tænkt sig at holde lange foredrag for datteren om, hvad hun kan forvente.

– Jeg prøver at holde mig fra at give gode råd, for hendes virkelighed er så meget anderledes end min.

– Hun skal bare i så stor udstrækning som overhovedet muligt have lov til at leve sit eget liv, siger han.

Jens Jørn Spottag har fødselsdag

Både “Badehotellet” og “1864” bliver vist i 2014.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu