Dansk skuespiller: -Det er ikke min stærke side

onsdag d. 22. august 2018 kl: 21. 20 Af: Ritzau Fokus
Dansk films badboy: Tog røven på mig selv
Skuespilleren Roland Møller glæder sig til ikke at være skurk. Foto: Scanpix

Skuespilleren har flere gange indtaget rollen som skurk på det store lærred. Men han kan mere end det.

Han brød igennem i Michael Noer og Tobias Lindholms fængselsdrama “R” som hårdkogt indsat, og siden har han flere gange indtaget rollen som brutal type på det store lærred.

Det gælder også i Michael Noers amerikanske genindspilning af dramaet “Papillon” fra 1973, hvor Roland Møller sammen med skuespillerne Charlie Hunnam og Rami Malek spiller forbrydere, der bliver sendt til Fransk Guyana på den caribiske kyst for at afsone deres livstidsstraffe.

Mens Roland Møller i Europa er begyndt at få roller, hvor han får lov at vise, at han kan spille mere end “the bad guy”, så er det stadig svært i USA.

– Det kommer til at tage et stykke tid at slippe ud af rollen som skurk. Jeg må væbne mig med tålmodighed, det er ikke min stærke side, men jeg bliver bedre og bedre til det, fortæller Roland Møller.

Siden Martin Zandvliets “Under Sandet”, der har Roland Møller i hovedrollen, i 2016 blev udvalgt til at kæmpe om en Oscar, har den danske skuespiller fået flere tilbud på den anden side af Atlanten.

Roland Møller vinker farvel til tårnhøj hyre: Jeg vil hellere være til at stole på

To karrierer

Han ser det, som om han kører to sideløbende karrierer.

– Der er min Hollywood-karriere, hvor jeg laver nogle penge og sluger nogle kameler for at komme op ad rangstigen, og hvor jeg laver mere skuespil, når kameraet er slukket, end når det er tændt, fordi det er ét stort spil.

– Og så er der min karriere i Europa, hvor jeg prøver at undgå at blive typecastet og sørger for at tage nogle nye roller og udfordringer. Hvis jeg skal holde i denne her branche, så skal jeg vise, at jeg kan noget forskelligt, fortæller Roland Møller.

Men i USA er der ikke så stor risikovillighed, og selv om det på “Papillon” lykkedes instruktøren Michael Noer at få Roland Møller med om bord, så er der ikke frit valg, når det kommer til, hvilken rolle han skal spille.

– I Hollywood er der så mange penge på spil, at de ikke tør tage chancer. De skal først se, at du kan noget, forklarer Roland Møller, der derfor bruger sin europæiske karriere på at vise, at han kan mere end at spille hårdkogt.

– Så planen er at lave nogle udfordrende film herhjemme, så Hollywood forhåbentlig kan se, at jeg kan noget lidt mere nuanceret, siger han.

Skal noget helt andet

Han glæder sig dog over, at der trods alt er variation over de skurkeroller, han indtil nu har fået i udlandet, og han er da også absolut fortrøstningsfuld.

Journalist fik én på hovedet af skuespiller under fest

– Næste år kommer der et par film ud, hvor jeg spiller noget andet end skurk, og så må vi håbe, at det kan give Hollywood øjne for, at jeg også kan nogle andre ting. Indtil da ser de mig kun som skurk, og det må jeg acceptere, siger han.

“Papillon” har premiere den 23. august.

Del din kommentar

Forsiden lige nu