Dansk skuespiller får fornem hæder i Cannes – sammenlignes med Mads Mikkelsen

mandag d. 22. maj 2017 kl: 11. 50 Af: Jørgen Rosengren

50-årig Claes Bang får store ord og roser med på vejen ved den franske festival.

Den danske skuespiller Claes Bang, 50, som danskerne kender fra Anna Pihl-serien, er på vej til international stjernekarriere.

Selv er han dybt beskeden og ydmyg og kalder sit første besøg på den legendariske Cannes-filmfestival for en “Askepot-oplevelse”.

Men blandt skuespiller-kolleger og filmanmeldere regner roserne ned over danske Claes Bang, 50, der for mange danskere måske er mest kendt som politibetjent i tv-serien ‘Anna Pihl’ på TV 2.

Mick Jagger gør Claes Bang selskab i ny film

Hovedrolle i “The Square”

Claes Bang er i Cannes, fordi han har en af hovedrollerne i filmen “The Square” af den svenske instruktør Ruben Östlund. Filmen bliver af filmmagasinet Variety betegnet som en “sociologisk thriller”, og den har vakt opmærksomhed i Cannes og kan være en af favoritterne til at løbe med førsteprisen, den Gyldne Palme. Det skriver TV 2.

Uforståeligt

Claes Bangs præstation i den store mandlige hovedrolle er også blevet bemærket af anmelderne – men danskeren selv forstår dårligt nok, at han nu er i Cannes.

– Jeg har aldrig været i Cannes. Det føles lidt, som du ved, Askepot skal til bal på slottet – eller drømmer om det, siger Claes Bang til TV 2.

Men det er ikke en drøm for den danske skuespiller – det er virkelighed. Og han tør godt være mindre ydmyg om sin præstation i “The Square”.

Og det er både kolleger og anmeldere enige i. Variety betegner Claes Bang som den nye Mads Mikkelsen, men noterer dog, at han taler bedre engelsk end Mads Mikkelsen.

– Claes Bang spiller det hele med en imponerende og eksklusivt underspillet sympatisk frækhed, skriver Variety om danskerens præstation i “The Square.”

Hæder fra kollega

Skuespiller-kollegaen Elizabeth Moss, der nok er mest kendt for danskerne for at spille en af hovedrollerne som reklametekst-forfatter i “Mad Men”, har den kvindelige hovedrolle i “The Square”. Og hun er begejestret for sin danske medspiller.

– Han vil gøre alt, hvad der kræves i rollen, og det var derfor, Ruben valgte ham. Han spiller meget ærligt, og det er det, man søger i en skuespiller, siger Elizabeth Moss.

Stolt over sammenligningen

Claes Bang er også stolt over sammenligningen med Mads Mikkelsen, som Variety står for.

Se Claes Bang i hæsblæsende trailer til ny thriller

– Det kan jeg kun være stolt af. Jeg synes simpelt hen Mads Mikkelsen er fuldstændig fantastisk. Jeg kan godt forstå han har fået en kæmpestor karriere, for jeg synes fandeme, han er god.

– Jeg kan sige helt uden at skamme mig, at jeg er pave-fucking stolt af det, jeg laver i den film. Jeg har sgu nok aldrig været bedre, siger Claes Bang.

Del din kommentar

Forsiden lige nu