Dansk skuespiller får fornem pris for comeback-rolle

søndag d. 27. november 2016 kl: 18. 54 Af: Ritzau Fokus
20161125213709480_org
Skuespilleren Rudi Køhnke, der ses som anden fra venstre, står overfor et comeback på den danske filmscene. Foto: Scanpix/Andreas Hagemann Bro

Efter ti år ude af rampelyset vinder Rudi Køhnke for bedste mandlige hovedrolle til Ekko Shortlist Awards.

I en verden væk fra de store lærreder og primetime-tv findes et helt univers af talentspirer indenfor film, og lørdag aften blev netop disse hyldet ved Ekko Shortlist Awards i Bremen i København.

Prisfesten for filmtalenter og kortfilm uddelte hele 13 priser, og prisen for den bedste mandlige skuespiller, der er valgt dels på baggrund af en jurys vurdering og dels publikumsstemmer, gik til skuespilleren Rudi Køhnke, der vandt for sin rolle i kortfilmen “Ødeland”, hvor han spiller en far, der beskytter sin datter i et postapokalyptisk Danmark.

Rudi Køhnke fik et bragende gennembrud i Hella Joofs komedie “Fidibus” i 2006, men forsvandt siden ud af rampelyset.

“Ødeland” er instrueret af Jesper Quistgaard og er skrevet af Nicklas Anthony Clark. De samme personer står bag kortfilmen “Sværvægter”, der også har Rudi Køhnke i hovedrollen.

Aftenens hovedpris, Shortlist Prisen, gik til Milad Avaz og Michel Copelands kortfilm “Et lift”, der handler om en pensioneret fysiklærer, spillet af Henrik Prip, der giver et lift til en ung pige.

Sammen med æren fulgte 25.000 kroner.

Den såkaldte Publikum Pris blev også uddelt. Den gik til Aske Bang for komedien “Den fremmede”, der handler om den prostituerede Lucy fra Thailand, der stikker af fra bordellet og søger tilflugt hos hashmisbrugeren Tommy.

Aske Bang er netop blevet shortlistet til en Oscar-nominering med kortfilmen “Silent Nights”.

En færøsk gyser, Skyld, tog hele to priser med hjem fra Bremen. Heidrik á Heygums uhyggelige kortfilm vandt nemlig både for bedste scenografi og bedste lyddesign.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu