Dansk skuespillerinde hyldes med stor pris

torsdag d. 9. april 2015 kl: 7. 50 Af: Ritzau Fokus
 

Danica Curcic har modtaget ikke mindre end tre priser for sit skuespil alene i år.

Danica Curcic har modtaget ikke mindre end tre priser for sit skuespil alene i år. Foto: FLINDT MOGENS/Polfoto

Den danske filmbranche hyldede onsdag aften skuespillerinden Danica Curcic med Nordisk Film Prisen.

Dansk bestsellerbrag filmatiseres med stjernespækket kvartet

Skuespillerinden Danica Curcic er siden sin debut i 2012 spurtet frem i den danske filmverden med roller i film som “Stille hjerte” og “Fasandræberne”, hvor hun har modtaget stor anerkendelse fra de danske anmeldere.

Onsdag fulgte den danske filmbranche efter, da de hyldede det 29-årige talent med Nordisk Film Prisen, som uddeles til talenter, der har ydet en ekstraordinær indsats for at løfte dansk film.

Det er første gang nogensinde, at prisen går til et skuespiltalent, og med den følger 109.000 kroner.

Især er det Danica Curcics evne til at engagere sig i sine roller, som udvalget, der udpeger prismodtageren, har fundet unikt, forklarede filminstruktør Michael Noer i overrækkelsestalen.

– Hovedkulds kaster hun sig selv ind i tilblivelsen af en karakter og stiller sig selv fuldstændig til rådighed uden at gå på kompromis med eller slippe karakterens kerne. Det er derfor ikke uden grund, at årets prismodtager har travlt, men når vi er sammen med hende i biografmørket, så står tiden stille, sagde Michael Noer.

Det er tredje gang i år, at den dansk-serbiske skuespillerinde bliver belønnet for sit skuespil. Tidligere på året vandt hun en Robert for “bedste kvindelige birolle” og en Bodilpris for “bedste kvindelige hovedrolle” for sin indsats i Bille Augusts film “Stille hjerte”.

Kritikerrost animationsfilm kan vinde stor filmpris

Med prisen skriver Danica Curcic sig i fint selskab med tidligere prisvindere som Lars Von Trier, Ole Bornedal, Jørgen Leth og Anders Morgenthaler.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu