Dansk stjerne får skilsmisseramt prinsesse ud

lørdag d. 24. september 2016 kl: 8. 38 Af: Ritzau Fokus

Märtha Louise troppede for første gang siden skilsmissen op til visningen af "Kongens nej", der har Jesper Christensen i hovedrollen.

Efter 14 års ægteskab bekendtgjorde prinsesse Märtha Louise i august, at hun skulle skilles fra forfatteren Ari Behn – kærligheden kunne ikke klare mere, og parret var vokset fra hinanden.

Den norske prinsesse har siden beskrevet bruddet som “et åbent sår” i en video delt på hjemmesiden til sin omtalte engleskole Soulspring, og hoffet aflyste efterfølgende prinsessens deltagelse i to arrangementer, som hun efter bruddet oprindeligt ellers havde meldt sig klar til.

Efter de to aflysninger har der været spænding om, hvornår den 45-årige prinsesse ville vise sig offentligt efter skilsmissen, og det skete så onsdag aften under visningen af filmen “Kongens nej”, der har danske Jesper Christensen i hovedrollen som den norske kong Haakon.

Krigsdramaet handler om tre dramatiske døgn i april 1940, da den norske kong Haakon fik et ultimatum af den tyske besættelsesmagt: overgiv dig eller dø.

Kronprinsesse i sorg: Direkte fra fest til begravelse

Kong Haakon blev født som prins Carl og var den næstældste søn af danske kong Frederik den ottende. Han tog det norske kongenavn Haakon, da den norske befolkning stemte, at han skulle være konge af Norge efter opløsningen af unionen mellem Norge og Sverige.

Filmen blev vist for alle interesserede på en storskærm i slotsparken nær det norske kongeslot i Oslo, og med på tilskuerrækkerne sad foruden den skilsmisseramte prinsesse også det norske kronprinspar, dronning Sonja og kong Harald, der er barnebarn af kong Haakon, som altså den danske stjerneskuespiller portrætterer i filmen.

Se i øvrigt traileren til “Kongens nej” her:

Ekspert: Hijab-hofdame er politisk sprængfarligt

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu