Dansk super-producer indtager førsteplads på attraktiv hitliste

fredag d. 23. februar 2018 kl: 20. 42 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Danske Robin Hannibal ligger lige nu nummer et på den amerikanske Billboard-hitliste. Han har været med til at skrive og producere et af numrene på det aktuelle soundtrack til "Black Panther"-filmen.

Det er ikke hver dag, at en dansk super-producer indtager førstepladsen på den mest eftertragtede musikalske album-hitliste i verden – den amerikanske Billboard 200.

Kendrick Lamar skuffer anmeldere på Smukfest

I 1997 nåede Aqua op på en syvendeplads med deres “Aquarium” – og tre år senere ramte de 82.-pladsen med efterfølgeren “Aquarius”.

Også Lukas Graham har været på listen med en tredjeplads i 2016.

Men så vidt Kendte.dk har kunnet researche sig frem til, så er det altså ret sjældent, at en dansker er på førstepladsen af den ikoniske liste.

Trommeslagerne har været der

Dog har trommeslageren Lars Ulrich prøvet det – for han og Metallica-vennerne har haft seks album til at ligge nummer et.

Men nu er en anden dansker der altså – og det er Robin Hannibal, der er tale om.

Det er naturligvis en kende hårdt vinklet at skrive, at det er ham, der alene indtager førstepladsen. Så det lader vi være med.

Men Robin Hannibal Mølsted Braun, som er mandens fulde navn, har været med til at skrive og producere et af numrene på det aktuelle Black Panther-soundtrack.

Samarbejder med Kendrick Lamar

Et soundtrack, som reelt bør tilskrives Kendrick Lamar.

Nu er albummet gået direkte ind på toppen af den amerikanske albumhitliste, Billboard 200 – hvor den skubbede selveste Justin Timberlake ned på andenpladsen.

Robin Hannibal er ifølge musikmagasinet Gaffa kendt for at være den ene halvdel af duoerne Rhye og Quadron med henholdsvis canadiske Mike Milosh og danske Coco O. som sangere og Robin Hannibal som instrumentalist.

Arbejder ofte med super-musiker

På Quadrons 2013-album “Avalanche” medvirkede Kendrick Lamar i øvrigt på sangen “Better Off”.

Danskeren har tidligere modtaget credit for co-writing af blandt andet Kendrick Lamars sang “Bitch, Don’t Kill My Vibe”.

Rapper modtager fornem pris og skriver historie

Robin Hannibal står også som medsangskriver på det Grammy-nominerede 2012-album fra Lamar, “good kid, m.A.A.d city”.

Kilder: Wikipedia.org/Billboard.com/Gaffa.dk

Del din kommentar

Forsiden lige nu