Danske debutanter udtaget til filmfestival

onsdag d. 24. august 2016 kl: 5. 37 Af: Ritzau Fokus
i blodet pressefoto
"I Blodet" er udvalgt som en del af Discovery-programmet, hvor der sættes fokus på lovende internationale instruktører. Pressefoto.

Rasmus Heisterberg debuterer som instruktør med filmen "I Blodet", der netop er blevet udvalgt til Toronto filmfestival.

Sammen med Nikolaj Arcel har han stået bag manuskriptet til film som “En Kongelig Affære” og “Kongekabale”, men med filmen “I Blodet” har Rasmus Heisterberg for første gang sat sig i instruktørstolen.

Fra film med Damon til dansk drømmeprojekt

Og det bliver belønnet, for om få uger kan Rasmus Heisterberg sætte sig til rette i en flyver og tage turen over Atlanten til Canada, hvor hans instruktørdebut er udtaget til den prestigefyldte filmfestival i Toronto.

“I Blodet” er udvalgt som en del af Discovery-programmet, hvor der sættes fokus på lovende internationale instruktører, lyder det i en pressemeddelelse.

Filmen, som internationalt lanceres under titlen “In the Blood”, er ifølge pressemeddelelsen “en intens fortælling om identitet og samtidig et råt og kærligt storbyportræt af København”.

Den handler om Simon – spillet af Kristoffer Bech – der studerer medicin og sammen med vennerne udlever 20″ernes endeløse fest. Men mens kammeraterne så småt begynder at tage fremtiden alvorligt, har Simon svært ved at slippe sommerens rus og træffe de valg, der hører voksenlivet til.

Det er ikke kun Rasmus Heisterberg, der som instruktør har taget en ny opgave på sig. Flere af skuespillerne i filmen er ganske uprøvede, og således er det hovedrolleindehaveren Kristoffer Bechs første rolle i en spillefilm.

Filmfestivalen løber af stablen fra den 8. til den 18. september. “I Blodet” får verdenspremiere den 10. september på festivalen og den 15. september i Danmark.

Se trailer til filmen her:

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu