Danske kendisser: Basim vinder Eurovision

lørdag d. 10. maj 2014 kl: 20. 33 Af: Ritzau Fokus
 

Birthe Kjær hepper på Basim sammen med frisør og stylist, Dennis Knudsen.

Birthe Kjær hepper på Basim sammen med frisør og stylist, Dennis Knudsen. Foto: Mogens Flindholm Polfoto

Basim har vinderpotentiale. Det mener de danske kendte, der trådte den røde Eurovision-løber, lørdag.

Han har hele Danmarks opbakning, når han lørdag aften dyster på hjemmebane til Eurovision i B&W Hallerne på Refshaleøen i København.

Rasmussen har fået et startnummer ved Eurovision-finalen

Og som om det ikke var nok, så er Basim også en særdeles populær herre blandt de danske kendte, som tror, at netop han er mand for at sikre dansk Eurovision-sejr for andet år i træk.

Newspaq mødte et par stykker af dem på den røde løber foran B&W Hallerne, lørdag.

– Jeg tror på dansk sejr. Vi har en vildt god sang. Hold kæft hvor jeg hepper på Basim, siger den danske sangerinde Anette Heick.

Sangerindens forældre, den folkekære dansktop-duo Keld og Hilda Heick, er enige – om end en smule mere afdæmpede end deres datter.

– Vi håber, han bliver nummer et. Men vi tror, han ender i den øverste halvdel, lyder det.

En anden dansktop-darling, der tror på dansk sejr, er Birthe Kjær. Hun blev selv nummer tre i det internationale grand prix i 1989, hvor hun deltog med sin danske evergreen “Vi maler byen rød”.

– Jeg tror, Basim ender i toppen. Det kan ikke være anderledes. Det er en melodi, der bliver hængende. Alle i Europa må gå rundt og sige: “skuba duba dabda dididaj”, synger den feststemte grand prix-diva.

Flere politikere havde også fundet vej fra Christiansborg til Refshaleøen for at høre Basim synge. Blandt dem var kulturminister Marinanne Jelved. I følge hende vil der være klare fordele ved en dansk Eurovision-sejr.

– Hvis vi vinder, har vi jo B&W Hallerne til genbrug, konstaterer hun.

Også landets statsminister Helle Thorning-Schmidt synes godt om den danske sang. Så meget endda, at hun tirsdag havde inviteret Basim op på Borgen for personligt at lykønske den unge finalist.

– Jeg tror, vi får en meget fin placering. Vi har en fin sang, som mange kan synge med på, siger Helle Thorning på den røde løber.

Større bekymring for rigets tilstand er der at spore hos de to værter fra P3-programmet Monte Carlo.

– Vi i har en god sang. Men gud forbyde at vi vinder. Det har vi på ingen måde råd til, siger de.

Jury har delvist afgjort Danmarks skæbne i Eurovision

Hvem der vinder Eurovision 2014 afgøres lørdag aften i B&W Hallerne på Refshaleøen i København, hvorfra DR1 sender live fra kl. 21.00.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu