Danske kendte: Sådan er soundtracket til mit liv

fredag d. 12. februar 2016 kl: 7. 00 Af: Ritzau Fokus

Lydsporet til Jesper Binzers liv rocker derudaf, mens skuespillerinderne Birgitte Hjort Sørensen og Vicki Berlin også elsker det bløde.

Jesper Binzer er ikke i tvivl: et soundtrack til hans liv skal bare rocke for fulde gardiner. Her ses han med sin kone Louise Giese til den danske premiere på tv-serien “Vinyl”, der sætter fokus på musikmiljøet i New York i 1970’erne. Foto: Polfoto/Polfoto

Hvilke numre ville være på dit livs soundtrack?

Hvordan ville dit liv lyde, hvis du skulle beskrive det med musik? Filmmageren Martin Scorsese og Rolling Stones-idolet Mick Jagger har med deres nye serie “Vinyl” forsøgt at besvare det spørgsmål med fokus på musikscenen i New York i 1970’erne.

Til premieren på første afsnit af musikserien på Bremen Teater i København har Danmarks langhårede rockonkel Jesper Binzer stålfast besluttet sig for en spilleliste til sit liv, som skal være fyldt med tråd.

– Vi ville starte med et “Sweet”-nummer, så et “Slade”-nummer og noget “Sex Pistols”. Så kommer der et nummer med “The Ramones” og noget “Queen” og “AC/DC”, siger Jesper Binzer, som om spillelisten er lavet for længst.

Badehotel-stjerne kvitter af personlige årsager

Og selv om det er rock fra flere årtier, er soundtracket ifølge “D-A-D”-frontmanden slet ikke færdigt. Han har dog lidt svært ved at finde frem til, hvordan slutningen skal lyde.

– Ej, for helvede, hvad skete der så efter det? Der skete aldrig rigtig mere, men så kom “D-A-D”, så resten af soundtracket er bare ti plader med os, griner Jesper Binzer.

Blandet landhandel for Birgitte Hjort Sørensen

Skuespillerinden Birgitte Hjort Sørensen, som er kendt for sin rolle som journalisten Katrine Fønsmark i “Borgen”, har fået fart på sin internationale karriere. Og i “Vinyl” får hele verden hende nu at se i rollen som danske Ingrid med pastelblå øjenskygge og fald i håret.

Hun fortæller, at hendes kendskab til 1970’er-musikken var begrænset, før hun fik rollen i “Vinyl”, men nu elsker hun den.

– Jeg lytter også til noget af det lidt hårdere, som jeg nok ellers ikke selv havde opsøgt. For eksempel “The Velvet Underground” og “Nico”, som bare har så meget råhed. Dem sætter jeg virkelig pris på, siger Birgitte Hjort Sørensen.

Alt afhængig af perioden i skuespillerindens liv vil soundtracket lyde forskelligt, forklarer hun. Der er nemlig mange forskellige kunstnere, der har haft stor betydning for hende.

– Det kan være alt fra Dusty Springfield til “Queen”, “Dodo & the Dodos” og David Bowie. Det varierer meget, siger Birgitte Hjort Sørensen.

Vicki Berlin elsker a-ha

Spørger man skuespillerinden Vicki Berlin, som blandt andet er kendt fra “Live fra Bremen”, er det en helt anden genre, der dominerer. Hun elsker nemlig den slags musik, som indeholder masser af følelser.

– Mit soundtrack skal i hvert fald indeholde bandet “a-ha”. Jeg er faktisk så vild med dem, at min søster og jeg tager til Nürnberg til april for at høre dem, fortæller den 38-årige skuespillerinde.

Hun indrømmer, at selv om hendes livs soundtrack er meget følelsesladet, er hun det ikke selv. Dog kan hun ikke komme uden om, at Seal, Darren Hayes og “Savage Garden” ofte er noget af det, der strømmer ud af højtalerne derhjemme.

Birgitte Hjort er gravid: Må overlade rolle til Vild med Dans-stjerne

– Jeg er nok til musik i den bløde ende, for det er bare lækkert. Men jeg er også vild med al musikken fra min ungdom. “Queen” for eksempel. Og så elsker jeg argentinsk tango, siger Vicki Berlin.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu