Danske komik-konger: Sådan var vi i 1984

lørdag d. 24. september 2016 kl: 17. 00 Af: Ritzau Fokus

Komikerduoen Casper Christensen og Frank Hvam arbejder på deres nye film, "Dan-Dream", der foregår i 1984.

I en tid før væltede tvillingetårne og braste mure var der en verden med blå himmel og grønne bøgetræer.

Netop den verden har komikerduoen Frank Hvam og Casper Christensen forsøgt at indkapsle i deres kommende komedie, “Dan-Dream”, mens de har filmet rundt omkring på Fyn i den solrige september.

Filmen foregår i 1984. Havde makkerparret mødt hinanden dengang, havde den danske comedyscene måske set helt anderledes ud i dag.

– Jeg tror ikke, vi havde været venner på det tidspunkt, siger Casper Christensen:

– Frank var meget fra landet i den alder. Faktisk mere end i dag. Det kunne jeg ikke lide dengang, for der skulle det helst være så smart som muligt, siger den bundærlige “Klovn”-medskaber.

Frank Hvam er dog ikke enig. Han mener, at til trods for, at han selv var 14 og Casper 16 dengang, kunne de godt have været venner.

Klovn er ifølge anmelder den fineste form for inklusion

– Vi havde vel spillet noget spark til dåsen eller rundbold, foreslår Frank Hvam.

For deres kollega Lars Hjortshøj, der også spiller med i filmen, var 1984 også et ganske skelsættende år. Han var på det tidspunkt 17 år.

– Jeg kan tydeligt huske 1984, for jeg flyttede til USA på det tidspunkt. Det var et fantastisk år på alle måder, siger “Omvendt”-komikeren.

Han kalder det et afgørende år, fordi han på det tidspunkt blev introduceret til stand-up, som skulle vise sig at blive hans levevej og måden, han mødte begge parter i den populære Klovn-duo på – og som han nu arbejder med på en film, der foregår i netop 1984.

Casper Christensens gamle dollargrin kan blive din næste bil

– Det kan da godt være, det hele hænger sammen på den måde. Nu er ringen jo slut. Det er faktisk meget poetisk, siger han.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu