Danske skuespillere er bedste venner: Det startede med en 12-timers bytur

lørdag d. 14. juli 2018 kl: 17. 11 Af: Ritzau Fokus

Det begyndte med en tur i Fætter BR og endte i et venskab for livet for Pilou Asbæk og Johannes Lassen.

Pilou Asbæk og Johannes Lassen kan lige om lidt ses som kolleger og venner i filmen “Skytsenglen”, og for de to danske skuespillere har det ikke været svært at leve sig ind i rollerne.

Siden de begge søgte ind på Teaterskolen i 2003, har de nemlig haft et tæt venskab. For Johannes Lassen var det første møde med Pilou Asbæk skelsættende.

– Det var i Odense, og Pilou havde ikke forstået, at optagelsesprøven foregik over fire dage, så han havde kun det samme sæt tøj og boede i sin mors bil.

– Til sidst var jeg nødt til at sige til ham, at han måtte købe sig en t-shirt og tage et bad, for han lugtede helt vildt. Folk gad ikke lave parøvelser med ham, fortæller Johannes Lassen med et grin.

Øl og Fætter BR

Han husker tydeligt, hvordan venskabet derfra foldede sig ud mellem de to spirende talenter.

– Vi havde brugt et halvt år på at læse op til den her prøve, og der var en helt vild energi, de dage den stod på, forklarer han.

– Den næstsidste eftermiddag kiggede vi på hinanden og blev enige om, at vi skulle gå ud og drikke en øl. Så gik vi i Fætter BR og købte raflebægere og satte os ind på en bodega, forklarer han.

Det viste sig, at de havde meget at tale om. Så meget, at de helt glemte at holde øje med tiden, fortæller Pilou Asbæk.

– Det resulterede i en 12 timer lang bytur. Klokken halv seks om morgenen gik Johannes hjem, fordi han var på morgenholdet, så han skulle møde klokken syv.

– Der kunne jeg heldigvis tage tilbage på hotellet og kaste op. Han havde jo tvunget mig til at booke et hotel, fordi jeg stank sådan efter at have sovet i mine forældres bil de første par dage, siger stjerneskuespilleren og griner.

Således blev venskabet støbt.

– Selv om vi tog prøven seriøst, så havde vi også lidt det samme livssyn. Det skal også være sjovt. Og det grundlagde ligesom vores venskab, fortæller Johannes Lassen, der fik adgangsbilletten til den eftertragtede teaterskole, mens Pilou Asbæk først kom ind året efter.

Skuespilleren Johannes Lassen har fået en ny flot titel

Sammen i 1864

Siden har de begge medvirket i både film og tv-serier – blandt andet har de spillet sammen i DR-serien “1864”.

De senere år har Pilou Asbæk fokuseret på sin udenlandske karriere – noget, han har fået hjælp til af Johannes Lassen.

– Da Pilou fik “Ghost In a Shell”, hjalp jeg ham med at øve ved at spille Scarlett Johanssons rolle i hans casting. Så sad jeg der og flirtede med ham, fortæller Johannes Lassen.

– Johannes har spillet både Scarlett Johansson og Jennifer Lawrence og Kirsten Dunst, medgiver Pilou Asbæk.

Johannes Lassen har dog i den grad også fået forfinet sit skuespil, og for nylig modtog han den prestigefyldte Guldnymfe ved tv-festivalen i Monaco for sin rolle i serien “Gidseltagningen”.

Wing-men

De to venner mener, at lysten til at bakke hinanden op er noget, der er kendetegnende for deres generation af skuespillere.

– Vi har altid gerne villet hjælpe hinanden. Da vi lavede “1864”, sagde Søren Malling faktisk, at det var noget af det, han misunder vores generation.

– Vi vil gerne gøre hinanden bedre, og vi har ikke rundsave på albuerne, som jeg fornemmer, at der har været på nogle af dem i den ældre generation, fortæller Pilou Asbæk, der nyder at få lov at spille sammen med sin gode ven i “Skytsenglen”.

Pilou Asbæk i Game of Thrones: Rollen var en åbenbaring

– Vi klikkede bare dengang, og nu har vi kendt hinanden i 15 år. Det er vidunderligt at få lov at arbejde sammen, for man har en støtte, siger han.

“Skytsenglen”, der er baseret på den sande historie om det såkaldte Hypnosemord i København, har premiere den 28. juni.

Del din kommentar

Forsiden lige nu