Danskere står bag ny Netflix-serie

lørdag d. 29. oktober 2016 kl: 19. 22 Af: Ritzau Fokus
20161026105127225_org
Netflix viser i 2018 sin første originale skandinaviske tv-serie. Det danske filmselskab Miso Film skal producere serien, der er skabt af en dansk trio. Foto: Scanpix/Ryan Anson

Tre danskere står bag en ny skandinavisk serie, der får premiere på Netflix i 2018.

Hollywood har i den grad fået øjnene op for danske skuespillere, instruktører, producere og manuskriptforfattere, og nu har Netflix også sat sin lid til en gruppe danske tv-folk.

De tre danskere Jannik Tai Mosholt, Esben Toft Jacobsen og Christian Potalivo står nemlig bag den skandinaviske serie “The Rain”, der forventes at få premiere på den globale streamingtjeneste i 2018.

Det oplyser filmselskabet Miso Film, der producerer serien, i en pressemeddelelse.

Kendt for “Dicte” og “1864”

Filmselskabet er kendt for tv-serier som “Dicte” og “1864”, og de tre skabere af den nye Netflix-serie kan også skrive flere kendte danske tv-serier og film på cv’et.

Jannik Tai Mosholt, som er manuskriptforfatter, har tidligere arbejdet med tv-succeser som “Bedrag” og “Borgen”.

Hvorfor reklameres der for dansk basketklub i amerikansk hitserie? Få forklaringen her

Instruktøren Esben Toft Jacobsen er kendt fra “Den kæmpestore bjørn”, mens produceren Christian Potalivo tidligere har arbejdet med film og serier som “Lang historie kort” og “Dicte”.

Sådan låser du op for de hemmelige kategorier på Netflix

På det seneste har flere danskere fået succes uden for Danmark. Tidligere på året blev det eksempelvis afsløret, at filminstruktøren Thomas Vinterberg skal instruere den internationale spillefilm “Kursk”, mens den danske instruktør Susanne Bier for nylig blev hyldet med en Emmy-statuette for bedste instruktør for miniserien “Natportieren”.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu