Danskerglad filmstjerne: Far for første gang

mandag d. 20. juni 2016 kl: 20. 17 Af: Ritzau Fokus
Hannah Bagshawe og Eddie Redmayne giftede sig ved et julebryllup i 2014.
Hannah Bagshawe og Eddie Redmayne giftede sig ved et julebryllup i 2014. Foto: Jordan Strauss/JORDAN STRAUSS/INVISION/AP

"Den danske pige"-skuespilleren Eddie Redmayne og PR-medarbejderen Hannah Bagshawe er blevet forældre til datteren Iris Mary.

Eddie Redmayne er klar til at spille sit livs rolle.

Oscar-vinder fik en fantastisk nyhed

Den 34-årige Oscar-vindende “The Theory of Everything”-skuespiller blev far for første gang onsdag den 15. juni, da hans kone, PR-medarbejderen Hannah Bagshawe, fødte parrets datter, som har fået navnet Iris Mary Redmayne.

Det fremgår af en notits, som parret har offentliggjort i papirudgaven af den britiske avis The Times i weekenden, skriver magasinet US Weekly.

Bekræftede graviditet

Redmayne bekræftede kortfattet konens graviditet på live-tv i januar på den røde løber til årets Golden Globe-uddeling, men har ellers ikke udtalt sig meget om sit privatliv, andet end at barnets køn skulle være en overraskelse. Parret giftede sig ved et julebryllup i 2014.

Den fremadstormende filmstjerne fik sit helt store gennembrud i portrætteringen af den ALS-lammede fysiker Stephen Hawking i “The Theory of Everything”.

Præstationen indbragte Redmayne en Oscar for bedste mandlige hovedrolle, og Hawking har tidligere fortalt, at det var som at se sig selv at se Redmayne spille rollen.

Har portrætteret Lili Elbe

Senest har skuespilleren portrætteret danske Lili Elbe, som oprindeligt blev født som manden Einar Wegener, men følte sig så fanget i den forkerte krop, at hun senere blev den første identificerede person i verden til at få foretaget en kønsskifteoperation.

Optagelserne bragte filmholdet til landet, hvor Redmayne beskrev sin benovelse over den skandinaviske skønhed og Elbes mod.

– Vi lærte meget fra det danske hold. Jeg er glad for, at vi havde mulighed for at filme der, og at jeg havde mulighed for at møde en af Lilis slægtninge. Jeg forguder København. Der er en skønhed, en stilhed og et lys, der er så specielt, sagde han i en pressemeddelelse.

Kæk skuespiller deler skoleminder om prins

Eddie Redmayne, der har været ungdomskammerat med prins William, har læst kunsthistorie ved Cambridge University, men senere kastede han sig over teater- og filmverdenen og blev i 2015 slået til ridder af det britiske kongehus.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu