Dansktop-darling dropper det moderne liv

fredag d. 25. april 2014 kl: 10. 39 Af: Ritzau Fokus
 
Sangerinden Anne Herdorf optræder til Top Charlie i Parken, lørdag.

Sangerinden Anne Herdorf optræder til Top Charlie i Parken, lørdag. Foto: Ole Steen POLFOTO

Det moderne samfund er alt for forjaget, mener dansktopsangerinden Anne Herdorf, der har skiftet sin smartphone ud med en gammeldags model.

Nærvær og frihed. Det er, hvad dansktop-sangerinden Anne Herdorf forventer at få mere af i sit liv, nu hvor hun har skiftet sin moderne smartphone ud med en gammeldags Nokia 3310.

– Man skal hele tiden tjekke mails – man skal hele tiden tjekke alt. Det tager sindssygt meget tid, og det gider jeg ikke. Ikke mere, siger Anne Herdorf med et beslutsomt drag om munden.

– Jeg vil gerne have lov til bare at være i nuet. Bare kunne koncentrere mig om at gøre de ting, som jeg har sat mig for at gøre, og på en måde, hvor jeg selv er med i det, forklarer Anne Herdorf til Newspaq, der møder sangerinden en lun forårsdag nær hjemmet i Vanløse.

Det var grand prix-hittet “En lille melodi”, der gav Anne Herdorf sit folkelige gennembrud tilbage i 1987. Nu – 27 år senere – er dansktoppen stadig sangerindens foretrukne åndehul fra den moderne “zapperkultur”, som hun blankt erkender, at hun selv kan være slemt forfalden til.

Anne Herdorf syg: Melder afbud til Slager Parade

– Jeg kan sidde og være midt i en dyb snak, og så pudselig kan jeg se, at min telefon ringer, og det er ham bookeren fra Aarhus. Pludselig er jeg helt ukoncentreret og kan kun tænke på, om det mon er den revy, han ringer om. Så bliver jeg nødt til lige at undskylde mig og ringe op til ham, og så er den tråd bare røget, beskriver hun.

– Når det er sådan hele tiden og hver gang, du sidder og snakker med et menneske, så ender det hele bare med at blive.. sådan ingenting, forklarer hun.

Derfor vil sangerinden fremover kun bruge sin telefon til at at snakke i. Alle andre beskeder og mails – de må vente.

– Mine venner synes, jeg er frygtelig gammeldags. Men jeg har det sådan: Der er sgu ikke noget, der er så vigtigt, at det ikke godt kan vente til kl 17, siger hun.

Kvaliteten ved at være tilstede i nuet, er også en af de ting, den folkekære sangerinde sætter særligt pris på ved at synge dansktop-musik.

– Nogen synes, at dansktop-musik er sindssygt banalt. Det er det måske også. Men der er bare så meget positiv energi i musikken – så meget glæde, nærvær og fællesskab – at det fatter man slet ikke, fortæller sangerinden.

Anne Herdorf oplever, at dansktop-musikken i disse år er mere populær end nogen sinde før. Det årlige Top Charlie-arrangement i Parken, der finder sted denne weekend, er som de foregående år udsolgt. Og det er der en ganske enkel forklaring på, mener hun.

– Verden er jo totalt af lave. Derfor har folk lyst til – nu mere end nogen sinde – bare at komme ind og drikke nogle fadøl og synge fællessange og bare være sammen med en hel masse andre mennesker, som har det fuldstændig ligesom dem selv, siger hun.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu