Dansktop Prisen 2016: Her er de nominerede

tirsdag d. 24. november 2015 kl: 12. 00 Af: Elo Christoffersen
 

Familie Journal og dk4 hylder dansktoppens kunstnere og kårer helt nye, lovende talenter. Det sker den 23. januar 2016 ved den store prisfest i Jyske Bank Boxen i Herning.

Når vinderne er fundet, anekdoterne fortalt og priserne delt ud, forvandles Jyske Bank Boxen til et kæmpe dansegulv. Alle kan feste videre og danse til ørehængere fra dansktoppens stjerner, herunder blandt andre Birthe Kjær, Keld og Hilda, samt ”special guest” fra udlandet Jonny Logan.

Dansktop Prisens fem jurymedlemmer har netop været samlet for at indstille de kunstnere, der skal hyldes med en pris ved den store Dansktop Pris-fest i Boxen. De fem fi k en lang og alligevel festlig arbejdsdag i Allerhuset, hvor alle betragtninger og argumenter blev præsenteret og diskuteret. At skulle nominere tre kunstnere i hver kategori var ikke umiddelbart en let opgave, fordi så mange flere blandt de populære sangere og musikere fortjener at blive hædret med en pris.

Dansktoppens koryfæer hyldet: Birthe Kjær fik ærespris

Dansktoppen en af de mest kulørte genrer

Jurymedlem, Søren Bundgaard udtalte efterfølgende, at hans mangeårige engagement i genren gjorde det oplagt at sige ja til at være en del af Dansktop Prisens Jury.

– Jeg har beskæftiget mig med genren længe og har produceret rigtig meget Dansktop gennem tiden, så det var oplagt. For mig er dansktoppen en af de mest kulørte genrer. I øvrigt mener jeg, at det var en rigtig fornuftig jury, og vi fandt nogle super gode navne – og så var det skide hyggeligt.

Også Label manager hos Sony Music Denmark, Henrik Sørnsen er begejstret for det nye initiativ.

– Det er et virkelig godt initiativ! Det vil jeg gerne bakke op om, især når det er så professionelle folk, der står bag.

Vinderen honoreres med en pladekontrakt

Sony Music honorerer vinderen af Dansktop Talent-prisen med en pladekontrakt og ser dermed se frem til et mere langvarigt samarbejde med den nye dansktopstjerne.

– Jeg synes, der er nogen, der er rigtig gode – nogle unge fyre og seje piger. Vinderen af Dansktop Talent skal være en artist som følger sit hjerte og gør tingene med oprigtighed. Og så er det vigtigt, at vinderen er åben overfor sine fans, sit publikum og pressen – både i gode og dårlige tider. Netop dansktopgenren er kendt for at være sin målgruppe nær og være meget tæt på sit publikum, siger Henrik Sørensen.

Hele den samlede jury

Søren Bundgaard: Sanger, sangskriver og musikproducent med et hav af hits bagagen. Søren er i dag bosiddende i Italien, hvor han stadig producerer masser af dansktop. Han er kendt i den brede offentlighed som halvdelen af ”Kirsten (Siggaard) og Søren.”

Jørgen de Mylius: Legendarisk DJ, radio- og tv-vært samt forfatter. Jørgen er i særdeleshed kendt for sit mangeårige arbejde i forbindelse med det danske og det internationale Melodi Grand Prix.

Thomas Hemdorff: Marketing Manager og musikekspert på Universal Music Denmark.

Henrik Sørensen: Label manager hos pladeselskabet Sony Music Denmark

Carsten Michael Laursen: Ekspert i dansktop og forfatter til bogen ‘Top-Pop’.

De nominerede til Dansktop Prisen 2016

Årets Kvindelige Dansktop Solist

Ann-Mette Elten
Birthe Kjær
Lotte Riisholt

Årets Mandlige Dansktop Solist

Kim Schwartz
Richard Ragnvald
Peter Vesth

Årets Dansktop Gruppe

Fede Finn & Funny Boyz
Kandis
Neighbours

Årets Dansktop Album

Lotte Riisholt / Det’ Lige Mig
Kandis / Kandis 16
Bjørn & Okay / Fra den rigtige vinkel

Årets Dansktop HIT

Peter Vesth / Musik Er Guld
Lotte Riisholt feat. Jens Munkholm / Det Var Mere End En Sommerflirt
Fede Finn & Funny Boyz / Når Jeg Har Tabt 25 Kilo

Dansktop Prisen 2017: Se de kendte på den røde løber

Udover de fem kategorier, som juryen vælger, skal der også findes vindere inden for Dansktop Talent Prisen, Familie Journals læserpris og ikke mindst Familie Journals Ærespris.

Billetter til Dansktop Prisen 2016 kan købes her.

Del din kommentar

Forsiden lige nu