Dar Salims kulturforbrug: La La Land var en aha-oplevelse

mandag d. 21. august 2017 kl: 7. 36 Af: Ritzau Fokus
Dar Salims kulturforbrug
Dar Salim lytter gerne til Jørgen Leth, når han skal falde i søvn, og så er han vild med lydbøger. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix (Arkivfoto)

Skuespiller Dar Salim lytter gerne til Jørgen Leth, når han skal falde i søvn, og så er han vild med lydbøger.

Dar Salim er i gang med optagelserne til TV2-serien “Kriger”, der har premiere næste efterår, og så er han lige fyldt 40 år. Han vil hellere høre podcasts end radio, og det har betydning for hans kulturforbrug.

Hvilken film så du sidst?

– Jeg så “La La Land”, og det var en af de største aha-oplevelser, jeg har haft i nyere tid, for jeg er bare ikke en musicalfyr. Det var en fantastisk oplevelse. Helt magisk med vanvittige farver og musik og dans og collager. Der bruger de virkelig filmens virkemidler til at drive historien videre. Det er en film, der virkelig skiller sig ud.

Hvilken serier streamer du?

– Den sidste, jeg har set, er “Ozark” på Netflix. Den kan jeg varmt anbefale. Den har det der Breaking Bad-element med en familiefar, der lægger sig ud med nogle dybt kriminelle, og så er den virkelig velspillet. Karaktererne får lov at udvikle sig. Den åd jeg råt.

Zulu Awards: De vandt priserne

Hvilke podcasts lytter du til?

– “Spørge-Jørgen!”. Jeg elsker Jørgen Leth, og jeg har været så heldig at møde ham nogle gange, fordi jeg kender hans søn. Han har en meget behagelig stemme, som jeg husker fra dengang jeg så meget Tour de France og altid faldt i søvn til det og vågnede lige før den sidste bjergstigning. Han har meget humor og en genial balance Der er lige meget lidenskab i svarene, han giver, uanset om det handler om, hvordan en kop skal stå, eller hvad meningen med livet er. Jeg hører podcasts, når jeg skal sove, for jeg er virkelig dårlig til at falde i søvn.

Hvad hører du i radioen?

– Jeg tror, jeg ville kunne lide “Mads & Monopolet”, men jeg har ikke lyttet rigtigt til det, kun i små bidder.

Hvilken musik lytter du til?

– Jeg er faktisk ok med alt fra hardcore hiphop til r’n’b, men jeg har også hørt meget heavy metal. Det har været meget i faser. I dag er jeg nok en popdreng. Jeg kan godt lide en god melodi og en god stemme. Jeg blev enormt ked af det, da Whitney Houston og George Michael døde. Det var jo soundtrackene til min ungdom og min første forelskelse.

Hvad ser du i tv?

– Jeg ser faktisk kun sportsbegivenheder. Formel 1 sætter jeg uret til. Jeg har været nyhedsjunkie, men det er jeg stoppet med. Jeg synes, det er deprimerende, hvordan nyheder bliver formidlet i dag. Det er fordummende og skræmmende.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

Dar Salim fylder 40: -Jeg tog en vanvittig chance med min drøm

– Jeg læste meget, da jeg var yngre, men nu er det mest lydbøger. De er gode, når man er på farten og rejser meget. Kasper Colling er jeg stor fan af, især hans bog “Den danske borgerkrig 2018-2024”. Jeg er også meget glad for den japanske forfatter Murukami. Hans magiske realisme er enormt dragende.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu