Datter går i kendt fars fodspor – bliver skuespiller

mandag d. 10. juni 2013 kl: 8. 42 Af: Ritzau Fokus
 

Stjerne fra TV 2's nye serie Badehotellet. Ena Spottag er nummer to fra højre. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Hun har prøvet at komme uden om det, men Jens Jørgen Spottags datter kan ikke løbe fra livet som skuespiller.

Selvom Ena Spottag endnu ikke er et ansigt, danskerne har set meget til, så vil de fleste have hørt hendes efternavn før.

Den nye generation: Danske skuespilleres børn går i forældrenes fodspor

Den 28-årige skuespillerinde er nemlig datter af Jens Jørgen Spottag, som vi kender fra store tv-serier som Lykke, Lærkevej og Livvagterne, Taxa og Ørnen.

Til næste år kan hun ses som en af stuepigerne i TV2’s nye satsning, tv-serien “Badehotellet”.

– Jeg går stadig på skuespillerskolen, hvor jeg først er færdig næste år, så det er mit første voksenjob, siger Ena Spottag og smiler.

Hun indrømmer blankt, at inspirationen til karrierevalget kommer hjemmefra.

– Jeg har ligesom fået det ind den vej, siger hun og uddyber:

– Det lyder klichéagtigt, men jeg har altid vidst, at jeg skulle være skuespiller. Jeg har helt sikkert haft mine tvivlende perioder, hvor jeg har prøvet at give mig i kast med alt muligt andet, men jeg er altid vendt tilbage til skuespillet, fortæller hun.

Far Spottag, der altså selv har prøvet at lave tv-serier flere gange, synes, det er herligt, at datteren går samme vej med rollen i “Badehotellet”

– Han er meget stolt og vildt glad på mine vegne. Og det er dejligt for mig, at det er en af de få serier efterhånden, som han ikke er med i, siger Ena Spottag og griner.

Tanken om, at hun ligesom sin far kan blive et kendt ansigt i Danmark, har strejfet hende, men det er ikke noget, der har haft betydning for skuespillerinden.

Vild med dans-vinder på kontanthjælp

– Jeg er ret genert, så jeg har ikke valgt, at jeg vil være skuespiller for at blive kendt. Det er lidt overvældende at tænke på, siger hun.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu