De Eneste To vender hjem til bøgeskoven

fredag d. 7. august 2015 kl: 14. 38 Af: Ritzau Fokus
 
Her er De Eneste To på scenen under årets Jelling Festival.

Her er De Eneste To på scenen under årets Jelling Festival. Foto: LANGE PER/free

Jyderne Kvamm og Sommer tager turen tilbage til deres naturlige habitat og besøger Skanderborgs bøgeskov.

Det er en tilbagevenden til rødderne, når Simon Kvamm og i særdeleshed skanderborgenseren Peter Sommer fredag moderniserer, elektrificerer og rusker op i den jyske sangskat på Smukfests største scene, Bøgescenen.

– En ting, som jeg savner helt nede i min dna, er den østjyske natur. Der er noget med kurverne i naturen og bøgetræerne, som jeg savner. Det er der ikke i København, har Peter Sommer tidligere sagt til Ritzau Fokus om bandets single “Jyder i København”.

Begge ordsmede har imponerende musikkarrierer bag sig. 40-årige Sommer er nok mest kendt for sangene “Valby Bakke”, som optrådte på debutalbummet “På den anden side”, og hyldesten til hjemstavnen “8-6-6-0” fra efterfølgeren “Destruktive vokaler” fra 2006.

De Eneste To tager Love Shop med på Grøn Koncert

Som soloartist har Sommer udgivet fire plader, hvor sangteksterne karakteriseres ved at være præget af ordspil og leg med ordene.

Hvilket også kendetegner duoens anden del, Simon Kvamm, der gennem sin karriere som forsanger i bandet Nephew har vendt, drejet, knækket og limet ord sammen i nye sammenhænge og med nyfunden betydning.

Efter flere års venskab begyndte Peter Sommer og Simon Kvamm i 2007 at arbejde på nogle idéer, der tre år senere blev indspillet og udsendt under navnet De Eneste To på det selvbetitlede album.

Her fandt lytteren også gennembrudsnummeret “Morten”, der reflekterer over den mistede kontakt med den knallertkørende barndomskammeret, og fik størstedelen af Danmark til skrigende at spørge “Morten, hvor blev du af?”.

Sidste år udsendte duoen albummet “Dobbeltliv”. Og tonen på toeren er blevet både tungere og mere alvorlig end debutpladen.

Her fik især singlerne “Skrig det til træerne” og “Jyder i København” massiv spilletid på de danske radiobølger.

– Sangen handler om noget helt universelt, om hvordan man søger ind mod centrum, fordi man tror, det er der, at ens drømme forløses, sagde Sommer også til Ritzau Fokus om singlen “Jyder i København” og blev suppleret af makkeren, Kvamm:

De Eneste To: Det savner vi mest ved Jylland

– Den handler om at tage en rejse fra et sted til et andet og prøve at starte på ny.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu