De kongelige går ombord i lækker mad
Frederik, Mary og tvillingerne smager især på havets frugter, som er i verdensklasse fra det grønlandske farvand
Under det royale besøg i Sisimiut har kokken Malik Mathiassen haft æren af at forberede lokal mad til kong Frederik og dronning Mary i kulturhuset Taseralik.
Det skriver Sermitsiaq.
Fisk og kødvarer her hører til i den absolutte verdensklasse.
Lokale råvarer
Menuen bestod udelukkende af lokale ingredienser som rejer, krabber, stenbider, moskusokse og rensdyr, og selv salaten og rugbrødet var lokalt fremstillet.
Mere afslappet
Malik Mathiassen, der tidligere har serveret for Dronning Margrethe og Prins Henrik, og han betragter oplevelsen som mere afslappet sammenlignet med tidligere kongelige arrangementer.
- Da vi lavede mad til dronningen skulle alt være rent og skinnende. Da dronningen (Margrethe, red.) var her, spiste de siddende, men nu spiser de stående, fortæller kokken.
LÆS OGSÅ:
-
Klar til at skrotte prins Joachims fødselsdag
Også prinsesse Maries fødselsdag er i fare
-
90 år: - Det føles underligt
Den tidligere balletdanser og kulturpersonlighed Lone Bastholm ønsker sig en fredelig dag med familien
-
- Dejligt at have børnene med
Kongeparrets otte dage lange besøg i Grønland slutter lørdag med en traditionel kaffemik i en sydlig bygd