Det står der på stenen

Det var blandt andet et minde om sig selv, Frederik bidrog med, da genopbygningen af Børsen blev skudt officielt i gang torsdag

Offentliggjort

Da kong Frederik torsdag eftermiddag, i silende regn, indsatte en grundsten i den halvdel af denBørsen-bygning i København, der er brændt ned, var det ikke blot en sten, han satte på plads.

Det var også et minde om sig selv og selve begivenheden.

Bærer en særlig inskription

For den 60 kilo tunge sten bærer nemlig en inskription.

"Hans majestæt kong Frederik indsatte den 26. september 2024 denne grundsten til Børsens genopførelse efter branden 16. april 2024," står der på den.

Danmark anno 2024

Før stenen kom på plads placerede kongen også en 'tidskapsel', der tidligst må åbnes om hundrede år.

Den indeholder nogle få markante genstande, der fortæller om Danmark anno 2024. Blandt andet udvalgte forsider fra nogle af dagens aviser.

Se stenen og billeder fra begivenheden i galleriet her under.    

    

Kong Frederik er her i færd med at skubbe den 60 kilo tunge grundsten på plads.
Her er den så, stenen med mindet om kongen og dagens begivenhed, inden den er kommet helt på plads. Ved siden af den ses det hul, hvor der nu er blevet gemt en tidskapsel, der rummer genstande, der fortæller om livet i Danmark anno 2024. genopførelse i København, torsdag den 26. september 2024. Børsen blev voldsomt skadet under en brand den 16. april 2024. Samtidig er det 400-året for bygnings oprindelige opførelse.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, ser på, da kong Frederik X lægger en mønt i en tidskapsel
Kongen indsætter tidskapslen før indsættelsen af grundstenen.

 

Powered by Labrador CMS