Dybt taknemmelig for dronning Mary
To kræftramte familier delte deres oplevelser og udfordringer med dronningen
Onsdag den 9. april besøgte dronning Mary Kræftrådgivningen i Herlev for at få et indblik i, hvordan man her hjælper familier, børn og unge, der er ramt af kræft.
Under besøget mødte dronningen to familier, der har kræft tæt inde på livet, og som delte deres personlige historier og fortalte, hvordan de har haft gavn af tilbud som familierådgivning og weekender med andre i samme situation.
Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.
Stor opbakning
Kræftens Bekæmpelses formand, Helen Bernt Andersen glæder sig over besøget og dronningens store opbakning til foreningen.
- Vi er dybt taknemmelige for H.M. Dronningens interesse for kræftsagen. Det var en stor glæde at byde velkommen til Kræftrådgivningen i Herlev, hvor kræftramte og pårørende finder støtte, siger hun.

Med og uden tidsbestilling
I kræftrådgivningerne kan man få rådgivning med og uden tidsbestilling alle hverdage. Samtalerne kan foregå individuelt, sammen med en pårørende eller for hele familien og varetages af bl.a. psykologer, sygeplejersker eller socialrådgivere.
Frivillige ildsjæle står desuden for en lang række aktiviteter og tilbud og sørger for, at folk altid føler sig velkomne, når de besøger en af kræftrådgivningerne.
Indsamlede midler
Langt de fleste af Kræftens Bekæmpelses midler er indsamlet. Kun 3 pct. kommer fra det offentlige. Så det er takket være befolkningens støtte, at vi kan drive kræftrådgivningerne.
De fleste af de 12 kræftrådgivninger er opført efter principperne for helende arkitektur og ligger tæt ved de kræftbehandlende hospitaler.
Tilgængelige for alle
- Vores ambition er, at vores rådgivningstilbud skal være tilgængelige for alle berørt af kræft, uanset hvor man bor i landet.
Mange steder tager det kun få minutter at gå fra kræftafdelingen på et hospital til den nærmeste kræftrådgivning, og det er utroligt vigtigt, siger Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse.