- Et skandaløst misbrug af skattekroner

Britisk antiroyalistisk bevægelse kræver kraftige nedskæringer i de offentlige bevillinger til kong Charles

Offentliggjort

I en ny rapport anslår den britiske antiroyalistiske bevægelse Republic, at de reelle offentlige omkostninger, der er knyttet til kong Charles og den øvrige kongefamilie, er langt større end de officielle tal.

Det skriver The Times.

Et skandaløst misbrug

Bevægelsen hævder, at det britiske kongehus koster skatteyderne 510 millioner pund - det svarer til godt 4,5 milliarder danske kroner - årligt, inklusiv omkostninger til sikkerhed og lønninger til statsansatte, der arbejder for kongehuset.

- Det er et skandaløst misbrug af offentlige midler, siger bevægelsens leder Graham Smith.

Ifølge The Times lyder bevillingen, den såkaldte 'sovereign grant, til kongehuset i 2024-2025 på 86,3 millioner pund og den forventes at stige til 132 millioner pund i 2025-2026. 

Ifølge den antiroyalistiske bevægelse Republic koster kong Charles og den øvrige kongefamilie de britiske skatteydere det, der svaret til 4,5 milliarder danske kroner årligt

Skal skæres drastisk ned

Republic kræver, at den skæres drastisk ned til et sted mellem 5 og 10 millioner pund årligt, og at der indføres en årsløn til kongen på 189.000 pund, hvilket er noget mere ende de 166.786 pund, den britiske premierminister aflønnes med. 

The Times skriver også, at Buckingham Palace ikke har kommenteret på rapporten.  

  

 

Powered by Labrador CMS