Frederik gjorde ung mand stolt

Kongen overrakte ’Kongens Ur’ til livgardens bedste kammerat og dygtigste soldat ved Årsdagsparaden 2024 på Rosenborg Kaserne

Udgivet Opdateret

På den smukkeste sommerdag blev en ung mand ved Livgarden på Rosenborg Kaserne i København overrasket til den store medalje torsdag formiddag.

Han blev nemlig udnævnt som bedste kammerat og kollega og fik ’Kongens Ur’ overrakt af Kong Frederik ved en festlig ceremoni på Rosenborg Slots Kaserne i København.

- Jeg anede ingenting, så det var en stor overraskelse, også at familien var her, sagde 20-årige Sebastian Lynge Overgaard fra Varde til Kendte.dk.

Bagefter havde han et par dage fri til fejring af den store ære sammen med familie og venner.

Motiveringen for udnævnelsen

I motivationen blev nævnt, at Sebastian altid er opsøgende og prøver at blive bedre. Han gør en dyd ud af sit kollektive kontrolvirke og hjælper kollegaerne med at klargøre dem til at komme ud på deres poster. På den måde er han med til at løfte dem op på et højere niveau.

Kongens tale og traditionen bag uret

Kong Frederik holdt en tale, hvor han blandt andet takkede kompagniet for god vagttjeneste foran Amalienborg Slot, hvor den kongelige familie bor.

Overrækkelsen af uret har fundet sted siden 1970, hvor det blev indstiftet i forbindelse med Frederik 9.’s 70-års fødselsdag.

Med et glad smil skrittede Kong Frederik af foran Livgarden.
Den stolte garder blev overrasket af familiens tilstedeværelse.
Garder Sebastian Lynge Overgaard modtog dette flotte ur fra Georg Jensen.
Stoltheden lyste ud af 20-årige Sebastian Lynge Overgaard fra Varde foran Rosenborg Slot.
Powered by Labrador CMS