Frederik og Mary giver debut til Christian
Kronprinsen er på gæstelisten, når kongeparret inviterer regeringen til nytårskur på årets første dag
På den første dag i det nye år afholdes de traditionsrige arrangementer, som kaldes nytårskure.
Kong Frederik skal dermed afholde sin første nytårskur på årets første dag, den 1. januar 2025, og så er der også en ny person på gæstelisten.
Kronprinsen er med
Kronprins Christian vil deltage i nytårskuren 1. januar, når kongeparret inviterer regeringen, Folketingets formand, repræsentanter for det officielle Danmark og hoffet til nytårskur.
Det fremgår af kongehusets kalender.
En gammel tradition
Traditionen med at holde nytårskur er gammel. Man skal helt tilbage til kong Frederik III, der var konge fra 1648 til 1670.
Fra hans tid - og måske endnu tidligere - blev der holdt offentligt kongeligt taffel nytårsaften. Det indebar, at alle var velkomne på det daværende kongeslot, Københavns Slot.
Her stillede folk sig op i rækker langs væggene for at overvære, at den kongelige familie og hoffet spiste nytårsmiddag.
Travl start på året
Kongeparret kommer til at ile fra nytårskur til nytårskur i de første dage af 2025. Kong Frederik og dronning Mary inviterer også til to kure mandag 6. januar.
Den ene for Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets officerskorps og den anden for det diplomatiske korps.
Dagen efter, tirsdag 7. december, inviterer kongeparret igen til nytårskur for blandt andet officerer fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen.
Vil aftjene sin værnepligt
Kronprinsen Christian har opholdt sig i flere måneder i Østafrika, hvor han blandt andet har arbejdet med naturbevarelse og bygget huse.
Han har dog meldt ud, at han holder jul hjemme i Danmark. Herefter har han besluttet at aftjene sin værnepligt ved Gardehusarregimentet i Slagelse til februar.
En tradition i kongefamilien
Der er tradition for, at kongefamiliens medlemmer tilbringer en periode af deres liv i Forsvaret.
Kronprinsens oldefar, Frederik 9., gik på Søværnets Kadetskole og blev senere kontreadmiral.
Og hans far, Frederik 10., fik sin militære uddannelse ved Den Kongelige Livgarde, inden han blev en del af Frømandskorpset.
Også hans onkel, prins Joachim, har gennemført en militær lederuddannelse og er i dag forsvarsattaché ved den danske ambassade i Washington.