Grev Nikolai fylder 25 år: Slægter farfaren på

Det er seks år siden, at grev Nikolai fik sin debut som supermodel

FAKTA BLÅ BOG: Grev Nikolai

* Grev Nikolai er født 28. august 1999 på Rigshospitalet. Han blev døbt Nikolai William Alexander Frederik 6. november samme år i Fredensborg Slotskirke.

* Han er søn af prins Joachim og grevinde Alexandra, der også er forældre til grev Felix.

* Hans forældre blev skilt i 2005.

* Siden har prins Joachim giftet sig med prinsesse Marie, og de har sammen fået børnene grev Henrik og komtesse Athena, som dermed er grev Nikolais halvsøskende.

* Nikolai gik på privatskolen Krebs' Skole i København fra børnehaveklassen til 9. klasse, hvorefter han fortsatte i 10. klasse som kostelev på Herlufsholm i Næstved. Det var også her, at han i 2018 fik sin studentereksamen.

* Efter gymnasiet påbegyndte han Hærens Sergentuddannelse i Varde, men efter lidt over to måneder endte han uddannelsen.

* Efterfølgende begyndte han på Copenhagen Business School, hvor han fik en kandidat i Business Administration and Service Management i juni.

* Han debuterede som model i 2018, da han gik catwalk for Burberry.

* Privat danner han par med gymnasiekæresten Benedikte Thoustrup, og de bor sammen i en lejlighed i København.

Kilder: Ritzau og Billed-Bladet.

Det er ikke kun som en del af den danske royale familie, at grev Nikolai er kendt i både Danmark og udlandet.

Han har de seneste år også gjort sig bemærket for sit arbejde som model, og i flere udenlandske medier beskrives han som "fashion royalty".

Onsdag 28. august fylder prins Joachim og grevinde Alexandras ældste søn 25 år.

Debut som model

Det er seks år siden, at Nikolai fik sin debut som model, da han gik på catwalken for Burberry. Det er en karriere, han har fulgt siden.

På flere forsider

Ud over Burberry har han også været model for blandt andet Dior, Cartier og Georg Jensen. Han har desuden trukket flere modebladsforsider, blandt andet Vogue og Numéro.

- Jeg vil gerne forfølge modelkarrieren så længe som muligt - og hvem ved, måske arbejde i en anden del af modebranchen engang i fremtiden, sagde han til det australske medie 9honey sidste år.

Første barnebarn

Men et fremtidigt arbejde i modebranchen kommer ikke til at være som designer. I stedet vil han trække på den kandidat, han fik i Business Administration and Service Management fra Copenhagen Business School i juni.

- Det ville være dejligt at kombinere mit business-studie med et andet aspekt af mode, som jeg allerede arbejder med, fortalte Nikolai til mediet GQ Australia i maj.

Grev Nikolai, som er dronning Margrethes første barnebarn, blev født som prins til Danmark, og faktisk var han den tredje i arvefølgen, da han kom til verden i 1999.

Indgår i tronfølgen

Men efter 22 år som prins meddelte Nikolais farmor, dronning Margrethe, at hun ville fratage prins Joachims børn, Nikolai og Felix, som han har med grevinde Alexandra, samt Henrik og Athena, som han har med sin nuværende hustru, prinsesse Marie, deres titler som prinser og prinsesse fra 1. januar 2023, og i dag tiltales de grever og komtesse.

De indgår stadig i tronfølgen, og Nikolai er med kong Frederiks kroning tidligere i år faktisk rykket op som den sjette i tronfølgen.

Samarbejder med Cartier

Det er dog kun kronprins Christian, der i fremtiden kommer til at modtage apanage. De resterende syv børnebørn - heriblandt Nikolai - skal selv tjene deres penge.

Derfor stod det også Nikolai frit for at kunne blive en del af influencerholdet hos marketingbureauet Social Works i 2023. Det er herigennem, at han blandt andet indgik et samarbejde med Cartier.

Bedst klædte mand

Mode er noget, der fylder for den 25-årige greve. Magasinet Euroman kårede ham også som en af Danmarks bedst klædte mænd i juli.

- Jeg vil altid gerne se præsentabel ud, så jeg går meget op i, hvad jeg tager på. Jeg sørger for altid at klæde mig på til lejligheden, sagde han til Euroman i sidste måned.

Slægter farfaren på

Adspurgt om, hvem i hans familie der er bedst klædt, svarede Nikolai også sig selv og sin farfar, prins Henrik, der gik bort i 2018.

Nikolai blev student fra Herlufsholm i 2018. Det var også på kostskolen, at han i sin tid mødte sin kæreste, Benedikte Thoustrup, der er stifter og direktør i firmaet BéneSoie.

Parret har været sammen siden 2017 og bor i dag i en lejlighed i København.

Grev Nikolai fik sin debut som model i 2018, da han blev hevet ind på catwalken for Burberry. Han arbejder stadig som model i dag.
Powered by Labrador CMS