Skip to main content

Harry har ikke blåt blod i årerne

Mit blod er rødt ligesom alle andres, lyder det fra prins Harry, som er vokset op med, at det skulle være blåt - med andre ord noget helt særligt

Som kongelig må man sætte sig selv i spil, når man vil rette opmærksomhed mod sine mærkesager.

Det måtte prins Harry indvilge i i anledning af den internationale aids-dag i Caribien tilbage i 2016. Det beskriver han i sin nyudgivne erindringsbog, "Reserven".

Ville sætte fokus på det

Han spurgte derfor sangerinden Rihanna, der kommer fra Barbados, om hun ville hjælpe ham med at sætte fokus på sygdommen i området.

Det ville hun til prinsens store overraskelse gerne. Så foran de knipsende kameraer og de journalister, som prins Harry inderligt foragter, fik de taget en hiv-test på en drop-in-klinik i Barbados.

- Livet som kongelig, bemærker han i bogen.

Rød som alle andres

Da han fik stukket nålen i fingeren, og blodet piblede ud, kom prins Harry til at tænke på alle de mennesker, der gennem tiden har sagt, at kongelige som ham har blåt blod i årerne - det gamle udtryk for aristokrati.

- Min familie havde altid sagt, at det var blåt, fordi vi var særlige. Men det kunne heller ikke passe.

- Mens jeg så sygeplejersken dryppe mit blod ned i reagensglasset, tænkte jeg: Rødt ligesom alle andres, skriver han.

Bedst sælgende

"Reserven" har - selv om den har fået en blandet modtagelse af både danske og britiske anmeldere - solgt i stimevis og er den bedst sælgende ikke-fiktionsbog i Storbritannien.

Det britiske kongehus har ikke kommenteret bogen, hvori institutionen, som prins Harry kalder den, bliver langet ud efter.

Prins Harry fik lokket verdensstjernen Rihanna til at tage en hiv-test for at sætte fokus på den internationale aids-dag i Caribien i 2016. (Arkivfoto).
Prins Harry fik lokket verdensstjernen Rihanna til at tage en hiv-test for at sætte fokus på den internationale aids-dag i Caribien i 2016. (Arkivfoto).Pool/Reuters
Del din kommentar