Mary skal møde præsident

Minister Lars Aagaard og dronning Mary besøger fredag præsidentpaladset i Brasiliens hovedstad, Brasilia

Offentliggjort Sidst opdateret

Efter to dage i Brasilien skal dronning Mary mødes med landets præsident, Luiz Inazio Lula da Silva - også bedre kendt som præsident Lula.

Det sker fredag i forbindelse med dronningens officielle rejse til Brasilien, der strækker sig fra 2. og 5. oktober, der blandt andet har til formål at styrke det dansk-brasilianske samarbejde.

Finder sted i hovedstad

Det officielle møde vil finde sted i præsidentpaladset i Brasiliens hovedstad, Brasilia, hvor også klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) vil deltage.

Han er rejst til Brasilien samme dage som dronningen for at sidde med ved G20-forhandlingerne om miljø og klima efter invitation fra G20-formandskabet, Brasilien.

Andet år i træk

Det er andet år i træk, at Danmark deltager som gæst i de grønne arbejdsgrupper under G20 efter også at have deltaget under indisk formandskab.

I januar i 2023 blev præsident Lula taget i ed som brasiliansk præsident igen, efter at have været væk fra posten i flere år hvor forgængeren Jair Bolsonaro har siddet som præsident.

Klimavissioner

Med den venstreorienterede præsident Lula tilbage på posten, som han også bestred i to perioder fra 2003 til 2010, kom der igen fokus på blandt andet klimapolitiske visioner.

Heriblandt at stoppe ulovlig afskovning. Det har blandt andet været et tema på dronningens tur til Brasilien, hvor hun de første dage har været i den nordlige del af landet.

Brasiliens præsident Lula deltager i militærparade i Brasilia den 7. september. Fredag er han vært for et officielt dansk besøg af dronning Mary. (Arkivfoto).

Har besøgt Amazonas

Her har hun besøgt områder i den brasilianske del af Amazonskoven, hvor hun med egne øjne kunne se problemerne med ulovlig skovrydning.

Danmark har fra i år og over de næste to år afsat samlet 150 millioner kroner til Amazonfonden, der blandt andet arbejder for at reducere skovrydning i den enorme Amazonskov i Sydamerika.

Siden Brasilien begyndte at monitorere afskovning i Amazonskoven i 1988, er et areal svarende til størrelsen på Tyrkiet blevet afskovet.

Dronning Marys officielle besøg i Brasilien

Dronning Mary mødes med Brasiliens præsident Lula den 5. oktober i Brasilia for at styrke dansk-brasilianske relationer.

Besøget inkluderer deltagelse i G20-forhandlinger om miljø og klima, hvor Danmark bidrager i grønne arbejdsgrupper.

Fokus på klimapolitik og bekæmpelse af ulovlig afskovning i Amazonas, hvor Danmark støtter med 150 millioner kroner til Amazonfonden.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Powered by Labrador CMS