Mette-Marit kunne pludselig ikke mere

Kronprins Haakon måtte klare sig uden sin kronisk syge hustru

Offentliggjort

Det norske kronprinspar, Haakon og Mette-Marit, rejser i disse dage rundt i amtet Trøndelag, hvor de skal besøge fire forskellige kommuner. 

Rejsen startede tirsdag i Selbu, hvor de blandt andet besøgte en ungdomsskole, inden turen gik videre til Malvik kommune.

Kun kronprinsen dukkede op

Her var parrets sidste punkt på dagens program en rundvisning i haven på et lokalt museum, men det var kun kronprins Haakon, der dukkede op, skriver TV 2 Norge.

I en e-mail til kanalen forklarer hoffets kommunikationschef, Guri Varpe, hvorfor.

- Kronprinsessen lever som bekendt med en kronisk lungesygdom. Hun deltager ved så meget af det officielle program, som hun magter, skriver hun.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit

Diagnosticeret med lungefibrose

Mette-Marit blev tilbage i 2018 diagnosticeret med lungefibrose, der er så alvorlig en sygdom, at hun fra tid til anden er tvunget til med kort varsel at aflyse opgaver og arrangementer.

Lungefibrose:

  • Lungefibrose er en sjælden kronisk lungesygdom, hvor lungerne bliver stive og dårlige til at ilte blodet. Det sker, fordi der danner sig arvæv i de små lungebærer (alveoler)
  • De vigtigste symptomer er åndenød og tør hoste
  • Sygdommen kan have flere årsager, men ofte er det ikke muligt at finde en klar årsag
  • Der findes flere typer af lungefibrose. Behandlingen afhænger af, hvilken undertype det drejer sig om
  • Generelt er behandlingen desværre ikke særlig virksom

 Kilde: Sundhed.dk

- Der vil fremover være behov for at planlægge perioder uden et officielt program. Både i forbindelse med behandling, og når sygdommen er mere aktiv, sagde hun, da hun dengang afslørede sin diagnose. 

  

 

   

Powered by Labrador CMS