Nu er Frederik og Mary ankommet til Fyn

Kongeparret besøger Assens i forbindelse med årets sommertogt. Kongen skal blandt andet spille fodbold

Offentliggjort Sidst opdateret

Menneskemængden var tæt på havnen i Assens, da kong Frederik og dronning Mary i dag klokken 10 ankom til byen og således tog hul på dag tre af deres første sommertogt med Kongeskibet Dannebrog som kongepar. 

Og kongeparret tog sig rigtig god til at hilse på de fremmødte - nøjagtig som det var tilfældet mandag og tirsdag i henholdsvis Rønne på Bornholm og Marstal på Ærø. 

I karet gennem Assens

Da kongeparret havde fået hilst på de lokale, gjorde de et hurtigt visit på "Dannebrog", før de igen gik ud til folkemængden og ned til kareten, der skal køre dem gennem Assens' gader.

På Bornholm kørte parret også gennem gaderne i karet. Det var dog af praktiske årsager ikke muligt på Ærø, som var andet stop på dette års sommertogt.

Derfor blev kareten fragtet fra Bornholm til Assens, så den kunne stå klar til onsdagens tur.

Lektiecafé og fodbold

I løbet af onsdag vil parret blandt andet besøge Peter Willemoesskolen, hvor der går 200 elever fra 13 forskellige nationer.

Dronningen vil efterfølgende besøge skolens lektiecafé.

Imens får kongen lejlighed til at mødes med fodboldholdet Assens FC Optimus, som består af 28 elever med særlige behov, der til dagligt går på Pilehaveskolen i Assens.

Besøget i Assens afsluttes, som det også var tilfældet på Bornholm og Ærø, med en reception for særligt inviterede ombord på kongeskibet. 

Frederik og Mary bliver budt velkommen af borgmester Søren Steen Andersen samt en blomsterpige, der stod klar med en buket til dronningen.
Dronning Mary hilser på nogle af de, der var mødt frem for at hilse kongeparret velkommen til Assens
På havnekajen ventede også Gardehusarernes Hesteeskadron, som ledsager kongeparret på turen gennem Assens.
Kongeparret i karet på vej gennem Assens by.
Kongeskibet ligger nu ved kaj i Assens havn
Powered by Labrador CMS