OL-kærlighed: Her fandt de hinanden

Frederik og Mary er ikke de eneste kongelige, som har været heldige med at finde sammen under den store sportsbegivenhed i tidens løb

Offentliggjort

De Olympiske Lege har en særlig plads i mange kongeliges hjerter, og for nogle førte et tilfældigt møde til romantik og senere ægteskab.

Det skriver Hello Magazine.

Mødtes på en pub

Kong Frederik og Dronning Mary af Danmark mødtes første gang under Sydney OL i 2000, hvor Frederik introducerede sig selv som 'Fred' i en pub.

Deres forhold førte til ægteskab og fire børn, og de blev konge og dronning af Danmark i januar 2024.

1. Kong Frederik and dronning Mary af Denmark:

Kong Frederik og Dronning Mary, dengang Kronprins og Kronprinsesse, var nygifte ved OL i Athen 2004, men mødte hinanden første gang fire år tidligere ved OL i Sydney.

Frederik mødte sin kommende hustru på en fyldt pub i Sydney, Slip Inn, under OL og introducerede sig kun som 'Fred'.

En ven af en af Marys australske venner, Beatrice Tarnawski, havde arrangeret en uformel aften for Bruno Gómez-Acebo, nevø til Kong Juan Carlos af Spanien, som havde medbragt Prins Nikolaos af Grækenland, Frederik, der var sammen med sin bror Joachim, og Prinsesse Martha Louise af Norge.

Mary, som arbejdede i et reklamebureau, vidste ikke, at hun var i kongeligt selskab før omkring 30 minutter inde i deres samtale.

Hun sagde senere i et interview i 2005: "Første gang vi mødtes, gav vi hinanden hånden. Jeg vidste ikke, at han var prinsen af Danmark. En halv time senere kom nogen hen til mig og sagde: 'Ved du, hvem de her mennesker er?'"

Efter et langdistanceforhold friede Frederik til Mary i 2003 med en smaragdskåret diamant flankeret af to rubiner i Danmarks flagfarver.

Parret blev gift den 14. maj 2004 i Københavns Domkirke. De har siden fået fire børn - Kronprins Christian, Prinsesse Isabella og tvillingerne, Prins Vincent og Prinsesse Josephine.

Frederik og Mary blev konge og dronning af Danmark i januar 2024, efter Frederiks mor, Dronning Margrethe, abdicerede.

2. Prins Albert og prinsesse Charlene of Monaco:

Prins Albert mødte første gang den sydafrikanske svømmer Charlene Wittstock ved Mare Nostrum svømmekonkurrencen i Monte Carlo, Monaco, i 2000.

Albert, en entusiastisk sportsmand, der havde konkurreret i bobslæde ved fem vinter-OL i træk, faldt straks for Charlene.

"Det var utroligt flatterende," fortalte Charlene til Vogue. "Efter at have set mig svømme, bad Albert mit management om lov til at tage mig ud. Vi brugte hele aftenen på at grine og snakke."

Da Charlene stadig konkurrerede, gik der yderligere fem år, før de genoptog kontakten og begyndte et seriøst forhold.

"Vores første offentlige optræden var ved OL i Torino i 2006. Albert fik mig til at føle mig godt tilpas," huskede Charlene senere, når hun talte om sin entré i rampelyset. "Det var tydeligt, at vi delte de samme passioner; vi blev begge meget rørte, når vi så atleterne. Sport er fællesnævneren i vores liv."

Parret blev gift i 2011 og fik tvillingerne, Prins Jacques og Prinsesse Gabriella, i 2014.

3. Prinsesse Anne og kaptajn Mark Phillips:

I 1971, da hun fyldte 21, var Prinsesse Anne, Dronningens eneste datter, en livlig aristokratisk skønhed med Windsors' berømte tørre humor og sin far Prins Philips 'kom i gang'-mentalitet.

Mark Phillips, en Sandhurst-akademi-uddannet, beundrede især hendes talent som rytter. Samme år vandt Prinsessen både Europamesterskabet i military og blev kåret som BBC Sports Personality of the Year. Kaptajn Phillips var en del af det britiske hold, der vandt guld ved OL i München 1972.

De havde lært hinanden at kende på ridebanerne i 1960'erne, men deres romance blomstrede ved OL i 1972.

Under deres forlovelsesinterview i 1973 blev Mark spurgt, om han havde været nervøs for at fri til en prinsesse.

"At pigen er en prinsesse gør ingen forskel. Når man gifter sig, er det en meget personlig ting, og det føles helt naturligt for begge parter," sagde han.

Ægteskabet holdt desværre ikke, men deres datter, Zara Tindall, er også rytter. Hun vandt sølv med det britiske eventing-hold ved OL i 2012 og fik sin medalje overrakt af sin mor.

4. Kong Carl XVI Gustaf og dronning Silvia af Sverige:

Ved en fest under OL i München i 1972 spottede arvingen til en af Europas ældste troner en officiel værtinde, som var uddannet tolk og flydende i fem sprog.

Dette tilfældige møde førte til en varig kærlighedsaffære, hvor Carl Gustaf sagde til journalister: "Da jeg først så hende, sagde det 'klik', og det har klikket lige siden."

Hoffet pressede den unge konge til at overveje at gifte sig med en svensk adelskvinde, da Silvia var af tysk og brasiliansk afstamning.

Parret fortsatte med at date diskret, men i 1974, midt i intens spekulation, flygtede Silvia til Montreal for angiveligt at forberede sig til de kommende OL.

Carl Gustaf forblev trofast og gav Silvia sin afdøde mors ring, idet han præsenterede hende for pressen som den kommende dronning. Da journalister spurgte, hvorfor hun havde fanget hans opmærksomhed, svarede kongen rødmende: "Hun er Silvia. Du kan selv se det."

Parret fik tre børn, og deres kærlighedshistorie kom fuld cirkel, da deres ældste datter, Kronprinsesse Victoria, giftede sig med Daniel Westling den 19. juni 2010, 34-årsdagen for Carl Gustaf og Silvias bryllup.

5. Prinsesse Infanta Cristina af Spanien og Iñaki Urdangarin:

 Iñaki Urdangarin, en stjerne på det nationale håndboldhold, deltog i tre OL og vandt to bronze-medaljer. Infanta Cristina repræsenterede Spanien som sejler ved OL i Seoul 1988.

I 1997 blev hun givet væk af sin far, kongen, ved et glamourøst bryllup i Barcelona. Parret fik deres første barn, Juan, i 1999, efterfulgt af Pablo i 2000, Miguel i 2002 og Irene i 2005. De ses ovenfor ved OL i Beijing 2008.

I juni 2018 blev Iñaki dømt til fem års og ti måneders fængsel for underslæb og hvidvaskning af over 4,5 millioner pund gennem Noos Institute. I 2021 blev han overført til overvåget løsladelse med ugentlige fængselsbesøg.

Cristina blev efterforsket, men frikendt, men mistede sin titel som hertuginde af Palma i 2015. Parret afsluttede deres 26-årige ægteskab med en skilsmisse i januar 2024.

Powered by Labrador CMS