Royalt topmøde

Tysklands forbundspræsident har haft en samtale med kongeparret og roser det gode samarbejde

Offentliggjort

Kongelige fra både Danmark, Norge og Sverige samt præsidenterne fra Finland og Island er mandag eftermiddag ankommet til ambassadefællesskabet i Berlin.

Her har de fem lande deres ambassader under fælles tag, og i år er det 25 år siden, det blev taget i brug.

Kort før klokken 15 ankom de royale gæster til ambassadekomplekset. Udenrigsministrene fra de fem nordiske lande er også med.

Her var de tidligere i dag

Tidligere på dagen mødtes kong Frederik og dronning Mary med den tyske forbundspræsident, Frank-Walter Steinmeier, og hans hustru, Elke Büdenbender, i residensen, Schloss Bellevue, i Berlin.

Her roste forbundspræsidenten det grænseoverskridende samarbejde mellem Tyskland og Danmark, fremgår det af et opslag på Instagram.

- Når det kommer til klimabeskyttelse og energiomstilling er der mange muligheder for yderligere fælles projekter, fremgår det af et opslag på det sociale medie fra forbundspræsidentens kontor.

Vielen Dank

Det danske kongepar kvitterede på samme medie med et "Vielen Dank für den herzlichen Empfang" (Mange tak for den hjertelige modtagelse, red.).

Jubilæet markeres i ambassadebygningen med musikalske indslag og taler. Herefter vil de prominente gæster blive vist rundt i en særlig udstilling, der er lavet i forbindelse med 25-års-jubilæet.

Mandag aften står det på officiel middag hos forbundspræsidenten i Schloss Bellevue. Her skal både kong Frederik og Frank-Walter Steinmeier holde tale, fremgår det af et opslag på kongehusets hjemmeside.

Besøger Dannevirke

Tirsdag går turen til Slesvig-Holsten, hvor kongeparret blandt andet besøger det historiske voldanlæg Dannevirke.

Her skal kongen tage det første spadestik til et nyt museum ved anlægget, hvis historie kan dateres tilbage til vikingetiden.

Dagen byder også på et møde med repræsentanter for det danske mindretal.

Kong Frederik og Dronning Mary møder nu andre nordiske kongelige ved tiltrædelsesbesøget i Berlin.
Powered by Labrador CMS