Stort Victoria-mysterie opklaret

En særlig broche den svenske kronprinsesse nu har båret ved flere lejligheder, har skabt undren 

Udgivet Opdateret

En særlig broche kronprinsesse Victoria har båret ved flere lejligheder indenfor nyere tid, blandt andet under det franske præsidentspars officielle besøg i Sverige i januar, har vakt undren.

Ingen har kunnet placere det smukke smykke, skriver Svensk Damtidning.

Fordi brochen ikke umiddelbart er at finde i de kongelige smykkeregistre. 

Kom på sporet via foto

Men nu har den norske historiker Trond Norén ifølge mediet efter et par måneders søgen løst mysteriet.

Han kom på sporet af den via et foto af tyskfødte prinsesse Sybilla, der var gift med arveprins Gustaf Adolf af Sverige, hvor hun bærer den ved sin svigerindes, prinsesse Ingrid, bryllup med danske prins Frederik i 1935.

Det fik ham til at forske i dokumenter vedrørende dronning Victoria, der var gift med kong Gustaf 5. af Sverige, og det gav pote.

Kronprinsesse Victoria ses her med den 'mystiske' broche under det franske præsidentpars besøg i Sverige tilbage i januar.

Tilhører royal fond

Han fandt ud af, at brochen har tilhørt dette kongepar, og via deres testamente, at de efterlod den til kong Gustaf 5. og dronning Victorias fond.

Svensk Damtidning Skriver også, at netop smykkerne, der er registreret i denne fond, ikke er forbeholdt den siddende dronning, men også kan benyttes af andre kvindelige medlemmer af den svenske kongefamilie. 

SKREVET MED HJÆLP AF KUNSTIG INTELLIGENS

Denne artikel er lavet med hjælp af kunstig intelligens fra Labrador og efterfølgende kvalitetssikret af en af vores journalister.

Powered by Labrador CMS