De Nattergale er tilbage

søndag d. 4. oktober 2015 kl: 10. 00 Af: Elo Christoffersen
 
De Nattergale. Foto: Facebook.

De Nattergale. Foto: Facebook.

De er musikalske. De er sjove. Og de mestrer til stadighed den underspillede provinsielle karisma. De tre lunefulde mænd, Carsten Knudsen, Viggo Sommer og Uffe Rørbæk, vil igen sprede højt humør rundt i de danske byer, når de drager på turné med deres nye show Æ Juletur. Showet har premiere på Horsens Ny Teater torsdag den 29.oktober.

Æ Juletur  er baseret på trioens evigt aktuelle tidslomme af arketyper, livets små komplekser og en – til tider – hierarkisk uretfærdighed. Det bliver en finurlig kombination af trioens store bagkatalog, The Julekalender og helt nye overraskelser, når De Nattergale spiller sig igennem landet med tossede toner og rappe replikker.

– Det bliver et vidtløftigt show, der løfter begreberne skrammelmusik og publikums-overbærenhed til helt nye højder, lover Carsten Knudsen.

Disse kunstnere dominerer polterabend i Danmark

Dansk fænomen er tilbage

Selvom der er gået næsten 30 år siden De Nattergale blev landskendte med hittet ”Uha, da da,” er trioens lune stadig gældende. Vendinger som det´ bar´ dæjlig og bob-bob, bliver flittigt brugt af unge som ældre, der har en fælles forståelse for humoren bag.

De Nattergale har opnået en kultstatus i Danmark ved at skildre det provinsielle aspekt af landet, hvad enten det er på Jylland, Fyn eller Sjælland. Tidsløse problematikker, ironien omkring den menneskelige identitet og en underspillede sarkastisk vinkel på status er alle elementer, som publikum i forskellig grad kender til og oplever i sin hverdag.

Tilbage på scenen efter 20 år

I 2013 drog De Nattergale på en kort jubilæumsturné efter en pause på 20 år. Trods nervøsitet, var turnéen en overvældende succes for trioen. Op mod 30.000 solgte billetter og fyldte koncerthuse rundt i landet var mere end forventet og gav lyst til mere.

– Vi genopdagede jo pludseligt hvor sjovt, vi har det, når vi spiller sammen. Og det var også vores opfattelse, at flere blandt publikum smilede undervejs…, men det kan selvfølgelig være svært at se, når man står med en projektør i hovedet, fortæller Viggo Sommer.

Bob-bob-bob: Julekalender tæt på at blive aflyst

Publikum var begejstret og trioen oplevede stor glæde ved at lave et reelt De Nattergale-show efter så mange år. Derfor går de nu igen på scenen med et nyt show, et show de har besluttet sig for at kalde Æ Juletur.

Se hele turnéplanen her.

Del din kommentar

Forsiden lige nu