De royale fødselsdage: Særligt én måned er stor festdag

mandag d. 27. august 2018 kl: 13. 46 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

De royale fødselsdage fejres på mange forskellige måder. Særligt i én måde fester de kongelige en smule mere end alle de andre. Hele tre personer fra det danske kongehus har nemlig fødselsdag i april. Ved du hvilke?

De royale fødselsdage markeres som så mange andre fødselsdage. Nogle dage flager busserne for de royale fødselsdage, og andre gange lader de blåblodede sig hylde på balkoner landet rundt. Fælles for dem alle er, at de har fødselsdage som alle vi andre.

Når hendes Majestæt Dronning Margrethe har fødselsdag den 16. april foregår det ofte med folkets hyldest fra balkonerne tilhørende Christian IX’s Palæ, der er en del af Amalienborg. Her er Den Kongelige Livgarde iført rød gallauniform, og vagtskiftet finder sted foran Christian VII’s Palæ.

I 2017 blev det dog gjort på en lidt anderledes måde. Da blev majestætens fødselsdag nemlig markeret på Marselisborg Slot i Aarhus. Efter musik fra livgardens musikkorps kom Dronningen og den tilstedeværende kongelige familie ud på verandaen og tog mod folkets hyldest.

Majestæten inviterede inden for: Flere fik sagt mange tak

Et hav af de royale fødselsdage

Foruden Dronning Margrethes er april faktisk den måned, hvor der er flest nævneværdige af de royale fødselsdage. Det er nemlig også Prinsesse Isabellas fødselsmåned. Hun blev født i 2007 som kronprinsparrets andet barn.

Isabella blev født på Rigshospitalet klokke  16.02 og vejede ved fødslen 3350 gram og målte 50 centimeter.

Kong Frederik d. 9 og dronning Ingrids næstældste datter efter Margrethe, hun hedder Benedikte, har som sin ældste søster også fødselsdag i april måned.

Prinsesserne fejrer med en dag mellem sig

Et kuriosum, når man anskuer de royale fødselsdage, er desuden det faktum, at kronprinsesse Mary, der er gift med Kronprins Frederik, fejrer sin fødsel blot en dag før sin svigerinde. Prinsesse Marie, gift med Prins Joachim, har nemlig fødselsdag den 6. februar, mens Mary har den 5.

Afsløringen om prinsesse ændrer alt

Marys yngste børn Prins Vincent og Prinsesse Josephines fødselsdage ligger også ganske tæt. Faktisk adskilles de blot af minutter. De er nemlig tvillinger. Vincent er dog 26 minutter ældre end sin tvillingesøster.

De har fødselsdag i begyndelsen af januar og står således for årets første af de royale fødselsdage. I galleriet her over kan du se en oversigt over, hvornår de danske kongelige i tronfølgen har fødselsdag. Listen er udarbejdet med hjælp fra Kongehusets kalender.

Del din kommentar

Forsiden lige nu