Dean Jones død af parkinson

fredag d. 4. september 2015 kl: 8. 24 Af: Ritzau Fokus
 

Dean Jones fik sit gennembrud i Disney-filmen “The Love Bug”. Her havde han hovedrollen som racerkøreren, der vandt sine løb med den menneskelige bil Herbie. Foto: DAN GROSSI/AP

Den amerikanske skuespiller Dean Jones er død i en alder af 84 år.

Dean Jones var et regulært Disney-hit i 1960’erne og 70’erne med sin drengede amerikanske charme. Det blev til i alt 46 film, og heraf indspillede han de 10 for Disney.

Dean Jones led af Parkinson og døde mandag af komplikationer i forbindelse med sygdommen i en alder af 84 år, skriver BBC News.

Præsident er pludselig død

Blandt Dean Jones’ største Disney-succeser er “The Love Bug”, “Herbie Goes to Monte Carlo” og “Beethoven”. Disney-stjernen havde også en mindre rolle i genindspilningen af “The Love Bug” fra 1997.

– Jeg ser noget i filmene, som er rent. Det er bare underholdning. Ikke noget med at belære. Vi leder altid efter en social betydning, men måske kan folk bare godt lide at blive underholdt, sagde Dean Jones til Los Angeles Times om Disney-filmene.

Ud over sin strålende Disney-karriere medvirkede Dean Joens også i Elvis-filmen “Jailhouse Rock”. Men det var ikke kun skuespillet, der faldt amerikaneren fra Alabama helt naturligt. Før sin succes på filmlærredet var Dean Jones sanger på en natklub i New Orleans. Og efter sin tid i søværnet lykkedes det ham også at få en pladekontrakt.

Den amerikanske Disney-stjerne kombinerede sine talenter for sang og skuespil på scenen på Broadway. Her spillede han blandt andet over for den Oscar-vindende skuespillerinde Jane Fonda i stykket “There Was a Little Girl”.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

Dean Jones var gift med den 77-årige skuespillerinde Lory Patrick, og sammen har de et barn. Dean har to børn har tidligere.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu