Debat om Gibsons “Passion”

mandag d. 14. juli 2003 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Mel Gibson har allerede skabt debat omkring hans film "Passion", der handler om de sidste 12 timer af Jesus’ liv, fra han bliver tortureret og dømt til han bliver hængt på korset. Traileren for filmen med blodige og detaljerede scener gør næppe debatten mindre.

Bedårende hertuginde tog kegler på stadion

Gibson regner "Passion" for sit store hovedprojekt. I hovedrollerne som Jesus og Maria Magdalena er Jim Caviezel og Monica Bellucci. Mel Gibson står for både regi og produktion af filmen.
"Passion" er optaget i Cinetta i Italien og på aramæisk, det sprog der på Jesu tid fortrængte hebræisk i Palæstina. Filmen vil ikke blive tekstet.
– Men jeg tror ikke sproget vil være nogen hindring for historien, siger Jim Caviezel.

Debatten omkring filmen er blusset op fordi Mel Gibsons modstandere mener, at han med ”Passion” bekender sig til en fraktion af den katolske kirke, som giver jøderne skylden for Jesu død.
Et råd af katolske, amerikanske biskopper har kaldt filmen "antikatolsk" og "antisemitisk" men har siden trukket udtalelsen tilbage og sagt at det var forkert at dømme en film de ikke havde set og som endnu ikke er færdig.
Mel Gibson har også selv afvist kritikken.

Del din kommentar

Forsiden lige nu