Debut-sangerinde indtager sommerens store festivaler

mandag d. 10. juni 2013 kl: 21. 03 Af: Ritzau Fokus
 

- De fleste, der slipper i gennem nåleøjet, har et personligt udtryk, er dygtige til det de laver, de er hårdtarbejdende, og det er nok det vigtigste af alt. Det er alt sammen noget, jeg stræber efter at være, siger festival-debuttanten om sommerens mange optrædender. Foto: Sony Music

For et år siden drømte Kristina Renée om at få lov at spille på en festival. I år skal hun på alle de store.

Da den danske sangerinde Kristina Renée sidste år stod og lyttede til musikken på Northside Festival i Aarhus, sendte hun en stille bøn af sted med ønsket om, at hun en dag i fremtiden selv kunne få lov at stå på den scene og spille for publikum.

Bønnen blev i den grad hørt. Selvom det først er i dag, mandag den 10. juni, at hendes debutalbum udkommer, så er den unge sangerinde nemlig for længst blevet booket til sommerens festival i Aarhus. Og til den i Roskilde. Og i Skanderborg. Og på Bornholm.

– Jeg stod på Northside festivalen sidste år og tænkte “Hvis bare man nogensinde kunne få lov at spille der”. Og det skal jeg så nu, kun et år efter. Det er ret syret, siger sangerinden til Ritzau.

Mange af de store danske festivaler har ønsket at kunne sætte hendes navn på programmet.

På Roskilde Festival skal sangerinden underholde gæsterne, inden det egentlige musikprogram går i gang.

Det er en stor chance at få.

– Jeg kan huske, at jeg var på ferie, da jeg fik en sms om, at Roskilde var på. Og der tænkte jeg: “Det er satan’edme stort”. Det har altid været en drøm for mig. Jeg er selv kommet der rigtig meget, jeg elsker at være på festivaler, siger sangerinden, der har været i rotation i radioen med numre som “We Know No Pain Tonight” og “Sorrow Knows”.

Hun synes selv, det er ret vildt, at hun har fået så mange festivaljobs, uden at hendes album har været på gaden.

– Jeg er super glad for, at der er nogen, der tror på det, det er jo så vigtigt at få chancen for at komme ud med det til en masse mennesker. Det er en kæmpe fed mulighed, som jeg er sindssygt glad for, siger hun.

Selvom det virkelig rykker for den 26-årige sangerinde, så har det været en lang og sej kamp.

– Jeg har været lang tid undervejs, men jeg har hele tiden kunnet se små fremskridt. Det at være debutant er en lang rutsjetur. Den ene dag synes man, det hele kører, og den næste dag kan man være enormt utålmodig, siger sangerinden, hvis album “Taming Tigers” altså udkommer i dag.

Hvorfor det er lykkedes for hende så langt, synes hun er svært at svære på.

– De fleste, der slipper i gennem nåleøjet, har et personligt udtryk, er dygtige til det de laver, de er hårdtarbejdende, og det er nok det vigtigste af alt. Det er alt sammen noget, jeg stræber efter at være, siger hun.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu