Den britiske prins har et anstrengt forhold til sin far

mandag d. 26. marts 2018 kl: 20. 44 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Prins Charles har aldrig tilgivet sin far, prins Philip, at han blev sendt på en hård og ubarmhjertig kostskole. Men det er ikke dét, der er årsag til, at forholdet mellem de to skulle være ganske betændt.

Det skulle være sikkert og vist – prins Charles har et anstrengt forhold til sin 96-årige far, prins Philip.

Prins Charles har aldrig tilgivet sin far, at han blev sendt på kostskole – men det er ikke det eneste, der har sendt de to royalister på afstand af hinanden.

Det skriver forfatteren Tom Bowers i sin nyeste udgivelse: “Rebel Prince: Prince Charles Power, Passion og Defiance”, ifølge webmediet New Idea.

Og enhver, der har set den succes-ombruste tv-serie “The Crown“, kan næppe heller være i tvivl om, at forholdet er betændt.

Mangler tillid til sin søns evner

Således blev en – i de fleste danskeres øjne – alt for ung prins Charles sendt på en notorisk hård skotsk kostskole, hvor han angiveligt blev voldsomt mobbet.

Prins Charles' fætter forlader sin gravide hustru

Men det er ikke derfor – eller i hvert tilfælde ikke udelukkende derfor – at de to prinser har det svært med hinanden.

Det er heller ikke det faktum, at prins Philip angiveligt har fortalt flere gange, at han “mangler tillid” til Charles’ evner som konge.

Og ej heller handler det om, at prins Philip ved mange højtideligheder på det seneste har ytret, at han og dronningen vil blive meget gamle, alene for at irritere deres ældste søn.

Ikke kendt som en fantastisk far

Ifølge Tom Bowers’ bog, så er årsagen til hadet på tværs af de to generationer den, at prins Philip befalede, at prins Charles som lille skulle bære nogle særegne bukser med seler til en fødselsdagsfest.

En tilsyneladende harmløs handling, der dog har hjemsøgt prins Charles i årtier.

Afsløringen om prinsesse ændrer alt

Prins Philip bliver – i tv-serien “The Crown” – ikke ligefrem portrætteret som hverken en fantastisk ægtemand eller far.

Det er blot få dage siden, at vi omtalte afdød skuespillerinde, som i 1950’erne skulle have haft et længerevarende forhold til prins Philip – der på det pågældende tidspunkt var gift.

Del din kommentar

Forsiden lige nu