Den femte Beatle er stjerne i ny tegneserie

mandag d. 9. december 2013 kl: 12. 36 Af: Ritzau Fokus
 

Brian Epsteins udsædvanlige liv bliver muligvis også produceret som en film.

Brian Epsteins udsædvanlige liv bliver muligvis også produceret som en film. Foto: PR free

Brian Epstein betegnes ofte som den femte Beatle og tildeles en del af æren for bandets overvældende succes.

Det femte medlem af det legendariske “The Beatles” blev aldrig ligeså berømt som resten af bandet. Årsagen er formentligt, at Brian Epstein aldrig stod på scenen sammen med resten af det ikoniske band, men agerede bag kulissen som bandets manager.

Nybagt mor og tv-dommer: -Biografture er blot et minde

Hans usædvanlige liv bliver nu beskrevet i en tegneserie med titlen “Den femte Beatle” af Vivek Tiwaey, som tidligere selv har arbejdet i musikindustrien og mener, at Epstein havde en stor del i bandets succes.

– Som manager havde Epstein ikke indflydelse på musikken. Kreativiteten kom fra bandet selv og fra George Martin i studiet, men det var Brian, der gjorde “The Beatles” til det mest berømte band i verden, fortæller Tiwaey til BBC News.

– Hans indflydelse på musikindustrien var enorm. Og det var ham, der som den første viste, hvad en manager bør gøre, tilføjer han.

Epstein gik bort i en alder af kun 32 år som følge af en overdosis, og hans død chokerede verden. Men der var også noget andet, der fascinerede Tiwaey ved det ikoniske bands managers liv.

– Brian var en homoseksuel mand, som levede i et land, hvor sex mellem homoseksuelle stadig var en forbrydelse, siger Tiwaey.

Penge fra u-landskalenderen skal gå til syriske børn

Der er desuden også planer om en film om Brian Epsteins liv, og Vivek Tiwaey håber, at man kan begynde optagelserne i 2014.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu