Den franske hovedrolleindehaver i “Babettes Gæstebud” er død

tirsdag d. 27. marts 2018 kl: 16. 08 Af: Ritzau Fokus og Jesper Werge, jw@kendte.dk

Skuespiller Stéphane Audran brød igennem sent i karrieren. Gennem 20 år var hun gift med instruktør Claude Chabrol. Nu er Stéphane Audran død - den franske skuespiller blev 85 år.

Den franske skuespiller Stéphane Audran, som spiller hovedrollen i den danske Oscarvindende film “Babettes Gæstebud”, er tirsdag død, meddeler familien. Hun blev 85 år.

Mand anholdt: Forsøgte at stjæle Oscar-statuette

Hun spillede med i den spanske instruktør Luis Buñuels klassiker “Borgerskabets diskrete charme” fra 1972.

Men det var først som midaldrende, at hun fik sit internationale gennembrud.

Fik fornem pris efter Oscar-filmen

Med “Babettes Gæstebud”, som vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 1988, blev den franske kvinde hædret med en Bafta for bedste skuespiller.

I Frankrig blev Audran kendt for sit forhold til den franske instruktør Claude Chabrol, som hun senere blev gift med, og som hun samarbejdede med i film.

I 1968 blev Audran hædret på filmfestivalen i Berlin for en biseksuel rolle i filmen “Veninderne”, og hun blev første gang nomineret til en Bafta-pris for filmen “Slagteren”, der er fra 1970.

Blev kendt internationalt efter skilsmisse

Audran og Chabrol blev skilt i 1980 efter 20 års partnerskab, og det var omkring den tid, at hun blev mere kendt uden for Frankrigs grænser.

Stéphane Audran, hvis søn Thomas Chabrol også er skuespiller, var kortvarigt gift med den kendte franske skuespiller Jean-Louis Trintignant.

Oscar-show: Seertal kan have sat bundrekord

I “Babettes gæstebud”, der bygger på Karen Blixens novelle af samme navn, spiller Stéphane Audran en husholderske hos to søstre i et lille fiskersamfund i Vestjylland i 1800-tallet.

Filmen blev instrueret af Gabriel Axel, der døde i 2014.

Del din kommentar

Forsiden lige nu