Den nye Iron Man bliver en 15-årig pige

torsdag d. 7. juli 2016 kl: 18. 31 Af: Ritzau Fokus
Robert Downey Jr. i rollen som superhelten Iron Man.
Robert Downey Jr. i rollen som superhelten Iron Man. Foto: Zade Rosenthal/AP

I Marvels univers bliver den klassiske superhelt Iron Man nu introduceret i en ny udgave, nemlig i form en 15-årig afroamerikansk pige.

I manges øjne er superhelten Iron Man en mandlig karakter i form af millionæren Tony Stark, og i Hollywood-filmene af samme navn er han personificeret ved skuespilleren Robert Downey Jr.

Men nu skal hardcore fans af tegneserien og karakteren til at vænne sig til en lidt anderledes Iron Man. Tegneserieproducenten Marvel har nemlig afsløret, at karakteren Tony Stark vil lægge sin dragt på hylden og i stedet blive erstattet af den 15-årige afroamerikanske pige Riri Williams. Det skriver BBC.

Det bliver i Marvels superhelte-fortælling “Civil War 2”, at den 15-årige pige fra Chicago iklæder sig den massive Iron Man-dragt, og tegneserieforfatteren Brian Michael Bendis har fortalt til mediet Time, at han blev inspireret til karakteren efter at have boet i Chicago og oplevet byens vold.

– Denne historie om den geniale unge kvinde, hvis liv var skæmmet af tilfældig gadevold og en livstruende tragedie, men som endte med at læse på college, var meget inspirerende for mig.

– Jeg tænkte, at det var den mest moderne version af en superhelt – eller superheltinde-historie, jeg nogensinde havde hørt, siger idémanden bag til BBC.

Iron Man-karakteren optrådte første gang i 1963, hvor serien fokuserede på den rige våbenudvikler Tony Stark.

BBC skriver desuden, at nyheden om den nye Iron Man-karakter har mødt stor opbakning fra brugere af sociale medier, der ser udviklingen som et skridt på vejen til mere diversitet.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu