Derfor er Depardieu bandlyst fra Ukraine

onsdag d. 29. juli 2015 kl: 14. 55 Af: Ritzau Fokus
 
Gérard Depardieu er blevet forbudt at rejse ind i Ukraine de næste fem år.

Gérard Depardieu er blevet forbudt at rejse ind i Ukraine de næste fem år. Foto: Riccardo De Luca/AP

Den franske skuespiller Gérard Depardieu er forment adgang og ophold i Ukraine på grund af sin støtte til Rusland.

Den franske skuespiller Gérard Depardieu må i de næste fem år ikke rejse ind i Ukraine. Det står klart, efter at Ukraines sikkerhedstjeneste onsdag meddelte, at den 66-årige skuespiller er forment adgang til landet i fem år. Det skriver Reuters.

Spritkørsel: Verdenskendt skuespiller mister kørekort

Olena Hitlyanska, der er talsperson for regeringen, fortæller, at Gérard Depardieu har været under regeringens opsyn over offentlige personer, der efter deres mening krænker Ukraine i forhold til landets konflikt med Rusland.

Den ukrainske kulturminister, Vjatjeslav Kirilenko, fortalte tidligere på måneden, at den franske skuespiller var på en liste over 117 prominente personer i kunst- og underholdningsverden, der “har talt støttende om krænkelsen af Ukraines territoriale integritet og suverænitet”.

Gérard Depardieu, der blandt andet er kendt fra film som “Green Card” og “Life of Pi”, blev i 2013 garanteret russisk statsborgerskab af Ruslands præsident, Vladimir Putin. Han har siden forsvaret Ruslands internationale politik i flere interviews.

Uden for det store lærred har Gérard Depardieu gentagne gange været genstand for mediernes opmærksomhed for blandt andet spirituskørsel og sin højlydte kritik af de franske skatter.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu