Derfor skal du IKKE tage din telefon med på toilettet

søndag d. 3. april 2016 kl: 12. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 

Mange er glade for lidt læsestof, når de er på toilettet – i dag er avisen bare skiftet ud med telefonen, og det er ikke nødvendigvis en god ting

De fleste gør det – tager telefonen med på toilettet, så man har lidt læsestof. Men det er ikke nødvendigvis en god idé. Metro har spurgt forskere om faren ved at tage telefonen med, og hvordan man kan reducere risikoen for at samle skadelige bakterier op.

Problemet er, at du hurtigt kan komme til at samle både salmonella, E. Coli- og andre bakterier op – eller give det videre til andre. Du tørrer dig, trykker på knappen for at skylle ud og rører derefter ved din telefon, inden du vasker hænder.

Men der er heldigvis noget, du kan gøre for at begrænse bakterie-festen.

Du kan begrænse skaderne

Hygiejne-ekspert dr. Lisa Ackerley siger til Metro:

– Læs din bog eller telefon med den højre håmd, og skift så til venstre. Tør dig med den højre, skyld ud med den højre, bør din telefon eller bog med venstre hånd uden at røre andet, og vask så dine hænder.

Dansk sanger får hjertestop midt under koncert: Blev lagt i koma

– Vær opmærksom på, hvad dine hænder rører ved. Hvis du tørrer dig og derefter samler telefonen op, kan du lige så godt lade være med at vaske hænder, for alle bakterierne, du sætter på din telefon vil ende på dine hænder alligevel.

Dr. Ron Cutler, chef for biomedicin ved Queen Mary’s University London siger:

– Basalt set burde du ikke (tage telefonen med på toilettet), hvis du er den mindste smule bekymret for overførslen af vira og fækal forurening.

Det er meget forskelligt fra toilet til toilet, hvor mange bakterier og vira, der cirkulerer. På dit eget toilet er det ikke så slemt, for du kan ikke blive syg af dine egne fækale bakterier, men på et stort kontor, et sygehus eller for eksempel et krydstogtskib cirkulerer vira forskelligt.

Det er ikke kun på hænderne, der er bakterier

Bakterier kommer ikke kun fra hænderne. Når du skyller ud, flyver bakterier ud i rummet – hvilket også er grunden til, at din tandbørste ikke skal stå i nærheden af toilettet.

Derfor kan der teoretisk set lande små dråber på din telefon, når du skyller ud – eller på en overflade, din telefon rører.

TV-vært deler billede af pegefinger: Ser helt forkert ud på grund af udbredt syndrom

Af samme grund bør du heller ikke lægge telefonen på toiletrulle-holderen eller en hylde. Istedet bør du lægge telefonen i lommen eller ned i en taske, inden du tørrer dig. Sørg for, at tasken ikke ligger på gulvet men hænger på en krog.

Men den bedste huskeregel er som altid: Vask dine hænder efter toiletbesøg – det er så simpelt, og det kan redde liv.

Del din kommentar

Forsiden lige nu