Dianas dødsulykke: Chauffør slås stadig med skyld

lørdag d. 12. august 2017 kl: 18. 46 Af: Ritzau Fokus
FRANCE-BRITAIN-ROYAL-DIANA-WRECKAGE
Sådan så den bil, prinsesse Diana kørte i ud, efter ulykken. Arkivfoto: PIERRE BOUSSEL/Scanpix.

20 år efter prinsesse Dianas tragiske dødsulykke kan hendes faste chauffør stadig bebrejde sig selv.

Om få uger er det 20 år siden, at hele verdens mest feterede royale, prinsesse Diana, var involveret i en ulykke i Paris i Frankrig, der kostede hende, hendes kæreste og bilens chauffør livet.

Hendes faste chauffør, Colin Tebutt, der ikke sad bag rattet på den skæbnesvangre dag, kæmper stadig med skyldfølelse ovenpå den tragiske ulykke. Det afslører han i et interview med Good Morning Britain.

– Ja. Det gør man altid. Det gør man altid, ja, svarer Colin Tebutt til spørgsmålet om, hvorvidt han følte en underlig form for ansvar over Dianas dødsfald, siden han ikke kørte bilen den dag.

– Det er ikke en god ting at tænke på, siger chaufføren.

Prinsesse Dianas elsker død af kræft

Det første interview

Interviewet med Good Morning Britain er det første tv-interview, som Colin Tebutt har givet, siden den afgørende nat, hvor tre mennesker blev dræbt i en trafikulykke i Paris.

Afsløringen om prinsesse ændrer alt

Chaufføren den nat, Henri Paul, var egentlig ikke på arbejde, da han alligevel blev kaldt ind for at køre den populære prinsesse og hendes kæreste, Dodi Fayed.

Senere undersøgelser har vist, at ulykken skete, fordi chaufføren var påvirket, ligesom for høj fart også var en faktor i dødsulykken, hvor bilen med prinsesse Diana og Dodi Fayed blev forfulgt af paparazzofotografer.

Del din kommentar

Forsiden lige nu