Disney truer amerikansk stat: Drop homolov

lørdag d. 26. marts 2016 kl: 20. 00 Af: Ritzau Fokus

En række filmstudier truer med at boykotte staten Georgia, hvis den vedtager en ny diskriminerende lov.

Chris Pratt og Zoe Saldana spiller begge med i “Guardians of the Galaxy 2”, der er blevet indspillet i Georgia. Foto: Chris Pizzello/Polfoto

Den amerikanske stat Georgia er et populært sted at indspille for mange af de store filmstudier. Marvel har blandt andet filmet de kommende storfilm “Captain America: Civil War” og “Guardians of the Galaxy 2” i sydstaten for nylig.

Snart kan du streame Disney hos giganten selv

Men nu truer filmmastodonterne og en række underholdningskanaler med at boykotte staten, med henvisning til at en ny religiøs lov kan blive vedtaget.

Lovforslaget, som endnu mangler at blive underskrevet af Georgias Guvernør, Nathan Deal, bliver nemlig anset som diskriminerende mod homoseksuelle. Det skriver Variety.

Hvis loven træder i kraft, kan præster undlade at vie personer af samme køn, og trosbaserede organisationer kan nægte at ansætte ansøgere, hvis deres levevis strider imod organisationens religiøse tro.

Vil søge andre græsgange

I en pressemeddelelse truer Disney og Marvel derfor staten med, at de fremover vil søge andre græsgange, hvis loven træder i kraft.

– Disney og Marvel er inkluderende firmaer, og selv om vi har haft store forventninger til at filme i Georgia, vil vi planlægge at tage vores forretning et andet sted hen, hvis lovgivning, der tillader diskrimination, bliver skrevet ind i statens lov, siger en talsmand for Disney ifølge Variety.

Følger trop

Og en række andre underholdningsfirmaer følger trop. AMC Networks, der står bag den populære zombie-serie “Walking Dead”, truer også med at filme i en anden stat, hvis guvernøren underskriver den nye lov.

Elsket tegnefilmskaber var i virkeligheden hemmelig stikker

– Som firma finder AMC Networks enhver form for diskrimination forkastelig. Vi bifalder guvernør Deals lederskab, som har afvist en tidligere version af denne splittende lovgivning, og opfordrer ham til også at afvise den nuværende version, skriver firmaet i en erklæring.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu