Svær kærlighed: Disse royale måtte kæmpe for accept

onsdag d. 10. maj 2017 kl: 14. 23 Af: Ritzau Fokus

Flere royale par i de skandinaviske kongehuse har måttet kæmpe for kærligheden og for at få både familiens og offentlighedens accept.

I disse dage fejres og hyldes den norske konge og dronning, i anledningen af at de to royale runder 80 år i 2017.

Regentparret har holdt sammen i tykt og tyndt, og i august næste år kan kong Harald og dronning Sonja også fejre guldbryllup efter at have været gift i 50 år.

Det royale pars kærlighedshistorie er dog langt fra ukompliceret, og i ni år skjulte det forelskede par deres romance.

Se det søde billede: Kronprinspar på cykeltur

På slottet var der nemlig ikke megen glæde over forholdet mellem kong Harald, der dengang var kronprins, og Sonja Haraldsen.

Den kommende konges far, kong Olav, norske politikere og den norske presse mente nemlig ikke, at kronprinsen skulle gifte sig med en borgerlig.

Det har parret tidligere fortalt i dokumentaren “Konge og dronning i 25 år”, der blev sendt på tv-kanalen NRK.

Parret overvandt modstanden, og de giftede sig den 29. august 1968.

Haakon måtte også kæmpe

Det er langt fra den eneste besværlige royale romance i Skandinavien. Også parrets søn, kronprins Haakon, måtte kæmpe for kærligheden.

Det vakte nemlig debat, da den norske kronprins faldt pladask for den enlige mor Mette-Marit Tjessem Høiby.

Da forlovelsen mellem det royale par blev annonceret i december 2000, mødte parret stor modstand i offentligheden på grund af Mette-Marits fortid, da hun tidligere var en del af et miljø, der eksperimenterede med narkotika.

Kronprins Haakons forældre, der selv havde oplevet den besværlige kærlighed, skulle efter sigende have accepteret sønnens udkårne.

Parret lod sig ikke gå på af den massive modstand, og kærligheden sejrede, da kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit giftede sig ved et eventyrbryllup den 25. august 2001.

Forud for brylluppet tog Mette-Marit, der siden blev kronprinsesse, ifølge Ritzau kraftigt afstand til sin fortid på et pressemøde på slottet.

Svensk prins mødte modstand

I nabolandet Sverige mødte et royalt par også modstand, da deres romance blev afsløret.

Svenske prins Carl Philip og hans hustru, prinsesse Sofia, måtte i årevis kæmpe med uviljen mod deres forhold i kongefamilien.

Før hun fik prinsessetitlen hed hun Sofia Hellqvist, og særligt hendes tidligere deltagelse i realityprogrammet “Paradise Hotel” og hendes letpåklædte billeder i mandemagasiner vakte opsigt.

Det blev ikke vel modtaget i den svenske kongefamilie, og dronning Silvia blev beskyldt for i starten at have mistænkt Sofia Hellqvist for kun at være ude efter penge og landets prins.

Mistanken blev siden gjort til skamme, og parret giftede sig den 13. juni 2015.

Her er kongeparrets helt særlige guldbryllupsgave

Siden har prinsesse Sofia formået at vinde både befolkningen og kongefamiliens hjerter, og dronningen har ved flere lejligheder rost prinsessen.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu